Hlavní obsah

Baník chce brzdit útočné rychlíky Spartaku

OSTRAVA

Ruský bohatýr s pokladnou naplněnou americkými dolary a pravidelný účastník evropských fotbalových pohárů včetně noblesní Ligy mistrů přijel do Ostravy jako jasný favorit. Nikdo nepochybuje o tom, že Spartak Moskva jím je. Baník se s ním utká ve čtvrtek v úvodním utkání 1. kola Poháru UEFA.

Článek

Hlavní hrozba, kterou disponuje Spartak? „Bleskové útoky mimořádně rychlých hráčů Bystrova zprava a Sajenka na levé straně. Uhlídat je, zní úkol dne. Vůbec všichni hráči, které jsem viděl na videu, jsou obrovsky rychlí. A pak ta studnice zkušeností, ta má v pohárech vždycky váhu,“ říká trenér Karel Večeřa.

Určitá naděje ostravského týmu spočívá v tom, že Spartaku se v posledních týdnech nedaří. Ve 3. předkole Ligy mistrů jej potupně vyřadilo Dynamo Kyjev, v ruské superlize se mu vzdaluje naděje na titul. Odskákal to trenér Čerčesov, jehož čerstvě nahradil slavný Dán Laudrup.

„Spartak sice prohrál v sobotu moskevské derby s FK, ale podal dobrý výkon, měl více příležitostí. Herní krizi jsem u něj na videu neviděl,“ namítá Večeřa a opakuje úkol, který před Baníkem stojí: „Musíme hrát co nejzodpovědněji, nejbojovněji, bez chyb a pokusit se o takový výsledek, aby odveta v Moskvě byla zajímavá.“

Laudrup zřejmě pošle do hry Kováče i Jiránka

Michael Laudrup působí v Ostravě klidně a vyrovnaně. „Vím jistě, že Spartak má výborné fotbalisty. Ale ještě je neznám, takže změny v týmu nečekejte. Baník jsem viděl na DVD, určité poznatky mi to dalo.“ Laudrup asi postaví oba české hráče Jiránka i Kováče, jenž je šumperský rodák a prozradil, že pro rodinu a přátele objednal 30 vstupenek.

Utkání začíná v 18.45, hlavním rozhodčím je Stavrev z Makedonie a přenos vysílá ČT 4. Přímo vysílá i ruská a dánská stanice. Z Dánska se akreditovalo 9 novinářů, Laudrup jako trenér Spartaku Moskva je pro ně žádané téma.

Předpokládané sestavy
Ostrava: Vašek – Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř – Otepka, Marek, Galásek, Mičola – Svěrkoš, Střihavka.
Spartak Moskva: Pletikosa – Jiránek, Šiškin, Stranzl, Fathi – Bystrov, Kováč, Mozart, Ryžkov, Sajenko – Dzjuba.

Reklama

Související témata: