Hlavní obsah

Jarolím nesmí ještě další dva pohárové zápasy na lavičku Slavie

PRAHA

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím dostal od disciplinární komise UEFA trest zákazu výkonu činnosti na tři zápasy. UEFA Jarolíma potrestala za chování v zápase Poháru UEFA proti Hamburku, v němž byl kouč sešívaných vykázán na tribunu. Jarolím tak nebude moci koučovat svůj tým ještě další dva zápasy na evropské scéně.

Článek

Jednu třetinu svého trestu si již Jarolím odpykal ve středečním utkání proti Ajaxu Amsterodam, další dva zápasy na evropské scéně se ale na lavičce svého týmu neobjeví. „Nedá se s tím nic dělat, asistenti si vedení týmu už v Amsterodamu vyzkoušeli, svoji roli zvládli dobře,“ prohlásil k trestu na oficiálních stránkách klubu Karel Jarolím.

Jarolím byl vykázán na tribunu poté, co u asistenta rozhodčího protestoval proti jednomu z verdiktů hlavního sudího. Kouč Slavie tak opustil svůj vymezený prostor, v němž má právo se pohybovat.

Disciplinární komise zohlednila skutečnost, že se u trenéra Slavie jedná o první přestupek v evropských pohárech. Slavia domácí duel prohrála 0:2 a ztratila tak možnost postoupit do jarních bojů Poháru UEFA.

Slavia byla také potrestána za chování svých fanoušků. Komise jí udělila pokutu 15 tisíc eur (téměř 400 tisíc korun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.