Hlavní obsah

Olomouc čeká ve Skotsku divácká bouře a vítr

OLOMOUC/ABERDEEN

Bouřlivá atmosféra čeká ve čtvrtek večer (od 20.45 h) fotbalisty Olomouce na Pittodrie Stadium v Aberdeenu. Hanáci však věří, že dokážou v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy uhrát nadějný výsledek pro domácí odvetu. „Mají vynikající fanoušky, kteří dovedou vytvořit výbornou atmosféru,“ referoval na stránkách Sigmy gólman Tomáš Černý, který v uplynulé sezóně působil v Hamiltonu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Daniel Rossi z Olomouce (vlevo) se raduje s Rudolfem Otepkou z branky.

Článek

„My jsme tam vyhráli díky tomu, že jsme bránili. Nevýhodou stadiónu je silný vítr, protože stojí na břehu Severního moře. Z hráčů Aberdeenu si musí Sigma dát velký pozor na velmi rychlého nigerijského útočníka Alukeho,“ dodal Černý.

Kouč Sigmy Zdeněk Psotka už může počítat s uzdraveným záložníkem Kaščákem a útočníkem Ordošem. Do Skotska odletěl tým s cílem pokud možno neinkasovat a dát gól. „Ten by měl obrovskou cenu. Nebudeme proto jen pasivně čekat na to, co předvede soupeř, ale na druhou stranu musíme být opatrní. Z toho, co jsme měli možnost vidět, víme, že Aberdeen je nebezpečný,“ řekl Psotka.

Zatímco Hanáci mají za sebou ostrý ligový start a dva pohárové duely s Reykjavíkem, Aberdeen zatím odehrál jedno přípravné utkání s Dundee (1:1). „Nerozehranost soupeře by mohla být výhodou, ale spoléhat na to pochopitelně nemůžeme. Ostrovní kluby jsou doma velice silné a nepříjemné za jakýchkoliv okolností. Bude to rozhodně úplně jiný soupeř než Fram, ten měl hru založenou vysloveně na defenzívě,“ konstatoval Psotka.

Reklama

Související témata: