Hlavní obsah

Hubník: Rus, Angličan nebo dva Češi - pořád to pro mě jsou soupeři

Uprostřed minulé sezóny přišel do Sparty, aby zkusil oživit kariéru, která v FK Moskva stagnovala. Fotbalový obránce Roman Hubník to zvládl nadmíru dobře. Stal se jednou z klíčových postav týmu, dostal se do reprezentace a zasáhl i do kvalifikace MS 2010. Teď se chystá na Evropskou ligu, v níž Sparta ve čtvrtek nastoupí na horké půdě dánského mistra FC Kodaň.

Článek

Evropskou ligu jste již okusili v prvním utkání proti Eindhovenu. Dá se po inovaci bývalého Poháru UEFA považovat za malou Ligu mistrů?

Určitě. Hrají ji kvalitní týmy, model je stejný - dva zápasy s každým soupeřem ve skupině doma a venku. Systém je perfektní, program máme rozložený až do zimy. Je to sice náročné, ale pořád je lepší hrát než trénovat.

V Kodani vás čeká zápas proti dvěma Čechům, Zdeňku Pospěchovi a Liboru Sionkovi. Těšíte se na ně?

Znám se s oběma. Ale ať už proti mně stojí Rus, Angličan nebo dva Češi - pořád to pro mě jsou soupeři. S tím se musíme vypořádat.

V posledním ligovém utkání jste doma jen remizovali s Plzní. To jste si před cestou do Kodaně psychiku moc nezvedli...

Není to určitě nejlepší výsledek, který by nás povzbudil. Když se dostaneme do šancí, tak je neproměníme. Koncovka nás trápila po celé jaro, teď v tom pokračujeme.

Ke konci utkání s Plzní jste se na hrot dokonce vysunul i vy. To je taktická varianta, když vám teče do bot?

Nebývá to zvykem, došlo k tomu poprvé. Trenér chtěl naši hru něčím oživit. V útoku jsem byl asi pět minut, za tu dobu jsem ale vůbec nedostal balon.

Nálada není optimální, přitom duely v Kodani a na Slavii patří do kategorie klíčových.

Z obou zápasů chceme přivézt body. Venku můžeme hrát jinak než doma, kde pořád útočíme do plných. V Kodani čekám otevřenou partii a to nám bude vyhovovat.

A derby? V tabulce se už zase díváte Slavii na záda.

To na samotný zápas určitě nemá vliv. Na jaře měla Slavia náskok jedenáct bodů, byla v laufu a my ještě zkoušeli zdramatizovat boj o titul. Derby skončilo nerozhodně, ale v létě došlo ve Slavii k řadě změn, čekám jiný zápas.

V poslední době patříte k nejlepším hráčům Sparty, v níž hostujete. Už víte, co bude v zimě, kdy byste se měl vrátit do Moskvy?

Zatím o tom nepřemýšlím. Momentálně máme hodně nabitý program, hrajeme dva zápasy týdně. Není klid na důležité rozhodnutí. Přijde však čas, kdy se tím budeme zabývat.

Reklama

Související témata: