Hlavní obsah

Evropa je jiná. Tam chtějí soupeři hrát fotbal, věří v konec mizérie sparťanský mladík Vacek

Střelecká mizérie, do níž fotbalová Sparta v posledních týdnech upadla a která se zákonitě na výsledcích projevila, ho zase až tak netrápí. „Evropa je jiná. Tam chtějí soupeři hrát fotbal, což nám vyhovuje,“ věří sparťanský mladík Kamil Vacek před čtvrtečním zápasem Evropské ligy, že v Kodani on a jeho spoluhráči gólové prokletí zlomí.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Limberský z Plzně (vpravo) bojuje o míč s Kamilem Vackem ze Sparty.

Článek

Víra je hezká věc, jenže střelecká potence a branková bilance vašeho týmu je v posledních týdnech hodně žalostná.

Poslední dva zápasy v domácí lize se nám skutečně moc nepovedly, ale na evropské scéně by to mohlo být jiné. Opravdu věřím, že v Kodani navážeme na předchozí dobré zápasy v Evropské lize a dáme konečně i nějaké góly.

Góly? Vždyť během posledních 180 minut na domácí ligové scéně jste dali jeden jediný!

V poli hrajeme docela dobře, ale před brankou se těžko prosazujeme a tudíž se ani do šancí moc nedostáváme, neboť většina protivníků proti nám jen a jen brání. V Evropské lize je to přece jen jiné. Tam chtějí i soupeři hrát fotbal, což nám vyhovuje. Ostatně, v předchozích utkáních jsme to dokázali.

Střelecká mizérie zřejmě vedla k tomu, že jste před zápasem v  Kodani dřeli a nacvičovali zakončení a střelbu.

Spíše jsme se snažili nabrat síly a uvolnit panující atmosféru, protože podzim je pro nás hodně náročný. Proto jsme měli v posledních dnech i tréninky trochu volnější, neboť bylo patrné, že nám chybí potřebná jiskra.

Takže s novou jiskrou v těle na Kodaň vletíte a tři body z Dánska odvezete. Jaké informace vám vůbec trenéři o čtvrtečním soupeři přednesli?

Zatím nám pouštěli jen sestřihy, ale i tak víme, že nás nečeká jednoduchý zápas, neboť Kodaň má skvělé mužstvo. Bude to další obrovská zkušenost, která by nám měla pomoci dál. Každopádně ale chceme nechat na trávníku všechno a pak uvidíme, na jaký výsledek to bude stačit. V domácím prostředí bude sice Kodaň favoritem, ale věřím, že na výhru máme.

V Dánsku se proslýchá, že by se na zápas mohl přijít podívat i sám fotbalový král Pelé, který je v Kodani na zasedání Mezinárodního olympijského výboru. Možná že i to by mohla být motivace, jak se ve čtvrtek večer ukázat...

Bylo by něco neskutečného, kdyby se na utkání objevil. Ale popravdě řečeno - z trávníku do hlediště vidět není, takže bychom ho asi nespatřili.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články