Hlavní obsah

VIDEO: Společně to zvládnem, mobilizuje Sparta před bitvou s Kodaní

PRAHA

Kdo s koho. Sparta, nebo FC Kodaň. Pro jednoho postup, pro druhého vyřazení. Karty jsou před posledním kolem fotbalové Evropské ligy rozdány jasně. První Eindhoven doprovodí do jarní části soutěže jeden z týmů, které se ve středu od 21:05 představí na Letné. Zatímco Dánům stačí remíza, Pražanům zajistí postup pouze vítězství.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Roman Hubník se raduje z gólu v utkání proti Kluži.

Článek

Spekulací a propočtů jsou zbaveni. Fotbalisté Sparty již od porážky v Eindhovenu moc dobře vědí, že jen výhra nad Kodaní je posune k jarnímu pokračování Evropské ligy.

„Od první minuty musí být na mužstvu znát, že chce jít za vítězstvím. Není na co čekat! Karty jsou jasně dané a tomu musí odpovídat i náš způsob hry. Očekáváme vysokou návštěvu, co si víc přát. Půjde o všechno a po takových zápasech přece stále voláme. Dobrá kulisa, spousta napětí..." mne si ruce trenér Jozef Chovanec.

Letenští během dvoutýdenní pauzy mezi závěrečnými zápasy kalendářního roku jen netrénovali. Hráči spolu s nejvěrnějšími fanoušky také stihli nafotit netradiční kampaň, která má i dosud nerozhodnuté sparťany přivábit do ochozů letenského stadionu. Její heslo je prosté: Společně to zvládnem!

Chovanec: Na remízu se stejně hrát nedá

„Podpora diváků je pro nás důležitá, proto jsme rádi, že můžeme pro zvýšení návštěvy něco udělat,“ řekl obránce Ondřej Kušnír. „Mým snem je, aby bylo vyprodáno a diváci nás hnali za postupem,“ zatoužil během focení stoper Roman Hubník.

Pražané měli v Eindhovenu na dosah remízu, po níž by si mohli dovolit nerozhodný výsledek také s Kodaní. Teď už ovšem nemá cenu oplakávat ztracenou výhodu. „Pro nás není rozdíl zase tak velký. Stejně bychom museli hrát na vítězství, protože spoléhat na to, že ukopeme remízu, je strašně ošemetné. Možná to má soupeř lehčí v tom, že se takticky může připravit na obranu. V našich myslích to z pohledu motivace opravdu žádný rozdíl není,“ srovnává Chovanec výchozí pozici obou soupeřů.

Sionko: Kodaň je v závěru podzimu ve formě

Dánský tým pochopitelně doufá, že svoji výhodu využije. „Jde o to, že mužstvo se před zápasem lépe cítí, je to tedy hlavně psychická výhoda. Ale jak velká bude, to se uvidí až na hřišti. Kopat míče jen na tribuny a čekat na remízu, to se opravdu nedá,“ řekl pro Sport.cz záložník Libor Sionko, který spolu se Zdeňkem Pospěchem tvoří tandem českých reprezentantů a exsparťanů v dresu FC Kodaň.

Sparťané musejí počítat s tím, že soupeř je v daleko větší pohodě, než jakou měl před prvním vzájemným zápasem v Kodani. „Jsme jednoznačně v lepší formě než tehdy. Mužstvo zase našlo svoji sílu a výsledky se dostavily. Na Spartu se dobře připravíme,“ potvrdil Sionko.

Reklama

Související témata: