Hlavní obsah

Pekhart: S Nikósií potřebujeme rychle skórovat

JABLONEC

Útočník Tomáš Pekhart je jediným střelcem fotbalistů Jablonce v podzimní sezóně, když se trefil v každém ze tří prvoligových zápasů. „Jsem rád, že mi to tam v lize padá. Ale pořád je začátek sezóny a cítím, že ještě nejsme v optimální formě. Moje góly zatím vynesly jen čtyři body, což je z týmového hlediska málo. Na svou statistiku však momentálně nemyslím. Nás nyní zajímá jen pohárová odveta s Apoelem Nikósie,“ říká vytáhlý forvard před čtvrtečním soubojem předkola Evropské ligy na domácí půdě.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Útočník Tomáš Pekhart

Článek

„Určitě chceme postoupit. Celou loňskou sezónu jsme bojovali o to, abychom se dostali do Evropy. A teď je čas, abychom ukázali, že tam právem patříme. Moc by mě mrzelo, kdybychom skončili po dvou zápasech s kyperským soupeřem,“ přemítá Pekhart.

„Musíme se především tlačit dopředu a co nejdříve skórovat. Bude to jeden z nejdůležitějších zápasů Jablonce za poslední roky. Na Kypru jsme neuhráli špatný výsledek, prohra venku 0:1 je doma hratelná. Potřebujeme dát aspoň dva góly a žádný neinkasovat,“ ví dobře Pekhart.

Uvědomuje si, že při vítězství Jablonce 1:0 i po prodloužení může dojít i na penaltový rozstřel. „Tak to by bylo velké riziko, které bych nerad zažil. Musíme se snažit rozhodnout dříve a nenechávat to na poslední chvíli,“ zdůrazňuje fotbalista, který si nestěžuje na náročný program v úvodu sezóny.

„Od nedělního ligového zápasu s Teplicemi jsme měli celkem dostatek času na regeneraci. Věřím tomu, že jsme na tom po fyzické stránce dobře a prokážeme to i na hřišti,“ dodává Pekhart.

Reklama

Související témata: