Hlavní obsah

Slavia míří opět na Balkán, Teplice čeká Feyenoord

NYON

I ve druhém kole Poháru UEFA čeká fotbalisty pražské Slavie cesta na Balkán. Páteční los ve Švýcarském Nyonu jim za soupeře určil bulharský Levski Sofie. Teplice se mohou těšit na loňského vítěze soutěže, nizozemský Feyenoord Rotterdam.

Článek

Levski je momentálně na čtvrtém místě bulharské tabulky a vedle několika reprezentantů má na soupisce i hráče z Brazílie, Nigérie, Ruska a Švédska. Velká hvězda však mezi nimi chybí. V prvním kole si Bulhaři snadno poradili s izraelským klubem Hapoel Ramat Gan.

Také Feyenoord je spíš vyrovnaným týmem než mužstvem výrazných individualit. Trenér Bert van Marwijk má sice na soupisce hráče ze čtyř kontinentů, ale žádné velké eso. Start do ligy se Feyenoordu příliš nepovedl a po sedmém kole je až pátý, osm bodů za Ajaxem. V prvním pohárovém kole se hodně trápil s rakouským Klagenfurtem.

Dortmund jede do Francie

Na Balkán zamíří také exslávista Vladimír Šmicer, neboť FC Liverpool dostal Steauu Bukurešť. Petr Vlček s brankářem Jaroslavem Drobným si zahrají s Barcelonou a český gólman může jen doufat, že Panionios Atény nedopadne na Nou Campu jako jeho krajan Bernády, který ve službách Púchova inkasoval osm branek.

Koller s Rosickým to z Dortmundu nebudu mít tak daleko, neboť Borussia bude hrát s francouzským klubem FC Sochaux. Mynář a Sedláček v dresu polského Groclinu už mohou sbírat informace o Manchesteru City. Trojan ze Schalke má možnost pomstít Viktorii Žižkov, neboť narazí na jejího přemožitele Bröndby Kodaň.

První zápasy jsou na pořadu 6. listopadu, odvety o tři týdny později. Slavia začne doma, Teplice na půdě nizozemského soupeře.

Los 2. kola Poháru UEFA:
Slavia PrahaLevski Sofie
Feyenoord RotterdamFK Teplice
Dinamo ZáhřebDněpr Dněpropetrovsk
Borussia DortmundFC Sochaux
Manchester CityGroclin Grodzisk
FC BarcelonaPanionios Atény
Benfica LisabonMolde FK
Rosenborg TrondheimCrvena Zvezda Bělehrad
FC ValencieMaccabi Haifa
Spartak MoskvaDinamo Bukurešť
GaziantepsorRacing Lens
Bröndby KodaňSchalke 04
Aris SoluňPerugia
UtrechtAuxerre
Steaua BukurešťLiverpool
Valerengen OsloWisla Krakov
PAOK SoluňDebrecín
FC KodaňReal Mallorca
AC ParmaSalcburk
FC BasilejNewcastle United
Hajduk SplitAS Řím
GenclerbirligiSporting Lisabon
Torpedo MoskvaVillarreal
Girondins BordeauxHearts of Midlothian

Reklama

Související témata: