Hlavní obsah

Sparta drahými lístky rozlítila fandy Liverpoolu. Ti poslali stížnost na UEFA

PRAHA

Fotbalová Sparta nasadila ceny vstupenek na první souboj play-off Evropské ligy s Liverpoolem vysoko. Navzdory atraktivnímu soupeři není na Letné vyprodáno, navíc si na drahé lístky stěžují domácí i angličtí fanoušci. Ti druzí za ně musejí platit ještě více než fandové Sparty. To vytočilo liverpoolské příznivce natolik, že poslali dopis i bossům z UEFA.

Foto: Novinky

Vstupenky jsou předražené, stěžují si liverpoolští fanoušci.

Článek

Angličané dostali pro utkání na Spartě k dispozici přes tisíc lístků, z nichž ty nejdražší jsou po 145 librách, tedy více než čtyři tisíce korun. Sdružení fanoušků Spirit of Shankly (SOS) kvůli tomu napsalo dopis UEFA, v němž se proti cenám ohrazuje. „Příznivci Liverpoolu platí za vstupenky o 30 liber více než domácí, to odporuje regulím UEFA,“ uvedl mluvčí SOS James McKenna pro Liverpool Daily Post.

Do Anglie nejdříve putovalo 955 vstupenek za 54 liber, což je v přepočtu zhruba 1500 korun, později uvolnila Sparta další stovku lístků v ceně 145 liber. Angličané soudí, že ceny jsou takto vysoko jen proto, že přijede Liverpool. „Je to drahé, navíc v zemi, kde jsou životní náklady níže než v Británii,“ stěžoval si jeden z fanoušků liverpoolskému Daily Postu.

Vstupenky jsou drahé i pro Čechy (od 1500 do 3000 korun, vlastníci permanentek měli vstupné až o 50 procent levnější), v tuzemsku se nikdy neplatilo za fotbal více, možná i proto není zápas stále vyprodán.

Domácí mistr je však přesvědčen, že ceny jsou adekvátní významu utkání a nižší zájem nedává do souvislosti s cenami vstupenek. "Pro řadu lidí je totiž překvapením, že jsou lístky ještě k dispozici. Mysleli si, že je vykoupí permanentkáři a lidé z fanklubů,“ uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Pokud nebudou lístky vyprodané, budou k zakoupení ještě ve středu večer na pokladnách letenského stadiónu.

Reklama

Související témata: