Hlavní obsah

Bleskový úder Teplic skolil favorita

ROTTERDAM

Ten moment byl klíčový. Patrik Kolář poslal po pár desítkách sekund dlouhý výkop na Jana Rezka, který se hnal za míčem. Už se dostával přes obránce Feyenoordu a ten jej zastavil rukama. Favorizovaný rotterdamský soupeř Teplic v Poháru UEFA šel do dlouhého početního oslabení. A Michal Doležal se navíc z přímého kopu trefil senzačně.

Foto: ČTK/AP

Jan Rezek "zařídil" trestný kop a navíc přidal v utkání s Feyenoordem druhý gól.

Článek

"S Patrikem jsme byli dohodnutí, ať to v takových situacích cpe dopředu a vyšlo to hned na začátku, rozhodčí nejdřív sahal do trenýrek pro žlutou, ale když přiběhli další naši kluci, tak vytáhl z trika červenou, i když se mu asi moc nechtělo," líčil Rezek, který ve druhé půli přidal další gól.

"Překvapivé, ale zasloužené vítězství," hodnotil teplický útočník, s Horváthem a Doležalem nejlepší hráči utkání. Tepličtí si postěžovali, že těch karet pro domácí mohlo být ještě více. Rada měl rozbitou tvář a vyražené zuby ze souboje s Leonardem. "Nepřeju nikomu vidět jeho obličej," poznamenal trenér František Straka, ale hlavně se pýřil nad výkonem svého celku.

O postupu Straka nespekuluje

Navíc si sám dělal tlumočníka. Nizozemským novinářům, kteří jím pohrdli den před utkáním, nabídl překlad do němčiny. "Zvládli jsme to výborně. Takticky dobrá práce," pokračoval. Až v den utkání vyjevil brankářské dvojici, kdo se postaví mezi tyče. Šanci po Poštulkových chybách dostal Kolář.

"Odvedl dobrý výkon," ocenil novice Straka, ale ani za nic nechtěl kalkulovat o postupových šancích. "Znáte mě dobře," okřikl novináře. "Vyhráli jsme jen prvních devadesát minut. Bylo by fatální spekulovat o tom, že jsme dál. To nechtějte ode mě slyšet!"

Podrobnosti z utkání 2. kola Poháru UEFA Slavia - Levski Sofie najdete zde.

Reklama

Související témata: