Hlavní obsah

Teplice dokázaly víc, než se čekalo

PRAHA

Fotbalisté Teplic v Poháru UEFA ostudu rozhodně neudělali a dá se říci, že překročili plán. Dostali se do 3. kola, předtím vypráskali Kaiserslautern a Feyenoord. A rozloučili se domácí výhrou 1:0 nad Celtikem Glasgow, která byla parádní tečkou. Nic na tom nemění fakt, že to byl konec jejich tažení, protože skotský celek doma v prvním zápase zvítězil 3:0.

Článek

Jen se potvrdilo, že Celtic už byl pro Teplice velkým soustem. Stačí se podívat na účastníky osmifinále. Kromě tureckého Genclerbirligi, které vyřadilo bankrotující Parmu, zde mají všechny týmy větší věhlas. I trenér František Straka bez váhání přiznal, že tato společnost už je někde jinde.

"Podle jmen je to asi maximum. Ale nikde není psáno, že kdyby se udržel mančaft pohromadě a kdyby nebyl nikdo zraněn, dalo se možná myslet i výš. Jenže na kdyby se nehraje," řekl kapitán Teplic Pavel Horváth, který stále nemůže hrát kvůli natrženému vnitřnímu postrannímu vazu v koleni.

Tepličtí rozhodně nemusejí věšet hlavu. Proti Celtiku předvedli bojovný výkon a díky nasazení i touze po vítězství na hřišti smazali miliónové rozdíly mezi oběma kluby. "Modlil jsem se, abychom to dohráli bez úhony, abych měl aspoň tyhle kluky zdravé na nedělní zápas s Budějovicemi," řekl Straka. Přání se mu nesplnilo, protože na marodku přibyl stoper Hunal. Ve středu si natrhl zadní stehenní sval na pravé noze a minimálně týden bude mimo hru.

Právě úzký kádr je největším problémem Teplic - při zranění Horvátha s Kowalíkem a nucené absenci Kleina s Krmašem, kteří nemohou hrát evropské poháry, měl Straka na lavičce fotbalisty s minimem zkušeností. "V současném složení jsme asi na víc myslet nemohli. I tak jsme se v Evropě ukázali a potvrdili, že se dá hrát s každým," mínil Horváth, který zápas prožíval jen jako divák.

Těžko někdo mohl čekat, že si Teplice ve středu večer otevřou na Stínadlech střelnici a favorizovanému Celtiku nasázejí tři nebo čtyři góly. Skotský tým hrál to, co potřeboval. Nic víc, nic míň. "Oni sem přijeli s jediným úkolem - postoupit. To bylo na jejich výkonu vidět, ale z domova měli nahráno," vypozoroval Horváth.

Výhra nad Celtikem je pro Teplice cenným skalpem. "Takový tým moc často neporazíte. Už před prvním zápasem jsem říkal, že vám z pěti zápasů dají třikrát příděl a možná ve dvou z nich máte šanci něco uhrát. Jsem rád, že se nám to povedlo. Pro klub jako Teplice se jedná o velký dílčí úspěch," dodal zraněný teplický špílmachr.

Reklama

Související témata: