Hlavní obsah

Tahoun Admiry Ježek: Sparta postoupit musí, my jen můžeme

Jestli o někom platí, že zraje jako víno, tak o Patriku Ježkovi určitě. Český fotbalista je v pětatřiceti letech tahounem Admiry Vídeň, která dnes přivítá v předkole Evropské ligy pražskou Spartu. „My si to jdeme užít, nemáme co ztratit. Favoritem je Sparta,“ říká Ježek.

Foto: www.sport10.at

Patrik Ježek táhne i v pětatřiceti Admiru Vídeň.

Článek

Proč si myslíte, že je Sparta favorit?

Má víc zkušeností s takovými zápasy. Tím neříkám, že je nemůžeme porazit. Oni teď hráli 1:1 na Dukle a taky jim to asi moc nešlo, ale oni postoupit musí, my můžeme. Tlak bude na Spartě.

Dívá se na to obdobně i vedení klubu?

Od nás nikdo nic nečeká. Nechceme udělat ostudu, můžeme hrát uvolněně. Přál bych si, abychom i před odvetou byli ve hře.

Hned na začátku sezóny jste střelecky při chuti. Schoval jste si něco na Spartu?

V minulém předkole Evropské ligy jsem dal Žalgirisu Vilnius dva góly, ale teď v lize jsem v Innsbrucku zase neproměnil penaltu, takže to žádná sláva není.

Brankář vás vychytal?

Ne, překopl jsem bránu. Ale tohle se stane i daleko lepším hráčům, než jsem já... Penalty kopu pravidelně a tahle byla první, kterou jsem neproměnil, snad z patnácti pokusů.

Půjdete na penaltu znovu?

Jasně. Vždyť co se může stát horšího, než že ji zase nedám...

Poskytoval jste trenérům a spoluhráčům nějaké informace o Spartě?

Vůbec. Co bych jim asi tak řekl? Vždyť já vím jen to, co si přečtu na internetu. Poslední zápas Sparty na Dukle sledoval náš asistent, tak má určitě informací dost. Možná nám k tomu na taktické přípravě před zápasem něco řeknou.

Vy jste nesledovali žádné video?

Nic takového. Ani nás nikdo nezatěžoval informacemi o hráčích Sparty. Stejné to bylo před minulým zápasem s Vilniusem. Je to dobře. Máme mladé mužstvo a kluci by z toho zbytečně měli v hlavě hokej. Akorát se mě vyptávali, jestli máme šanci, tak jsem řekl, že nějakou určitě. Jako nejstarší člen týmu je musím trochu uklidnit.

Vědí, že jste byl ve Spartě?

To jo, ale taky jsem jim hned řekl, že ta moje sparťanská epizoda trvala jen půl roku a je to už devět let, co jsem pryč. Už tam nikoho neznám.

Kdo vás přijde na zápas podpořit? Přijede někdo z Čech?

Ne, fandit budou jen manželka a dcery. Chodí na všechny zápasy. To jsou moje nejvěrnější fanynky. Ale do Prahy přijede Vagy (bývalý hráč Slavie či Plzně Robert Vágner) a moji švagři (fotbaloví bratři Smíškové). Těší se, že se zase pobaví na můj účet...

Požene vás proti Spartě vyprodaný stadión?

Na poháry máme kapacitu něco kolem šesti tisíc. A mělo by být plno. Přece jen Admira nehrála poháry osmnáct let a uvidíme, na jak dlouho bude zase pauza. Třeba se lidi bojej, aby to netrvalo dalších osmnáct let, tak radši přijdou (smích).

Reklama

Související témata: