Hlavní obsah

Plzeň rozstřílela Poláky, Sparta také postupuje. Boleslavi se zázrak nepodařil

Praha
Aktualizováno

Pětigólový nášup nasázeli plzeňští fotbalisté do sítě polského Ruchu Chorzów a po výhře 5:0 bezpečně postoupili do play-off Evropské ligy. Postup slaví i Sparta, která na domácím hřišti remizovala s Admirou Mödling 2:2, ale po výhře v úvodním utkání postupuje. V evropských pohárech naopak končí Mladá Boleslav, která podobně jako v úvodním utkání prohrála i před vlastními fanoušky s Twente Enschede 0:2.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky do sítě Chorzówa.

Článek

Vražedný vstup do zápasu měla Plzeň, která už v úvodním utkání s polským celkem vyhrála 2:0. Už ve druhé minutě využil Ďuriš přihrávku Horvátha a přes teč Sadloka otevřel skóre zápasu. O deset minut později už vedli Západočeši o dva góly. Slovenský útočník tentokrát zužitkoval přihrávku Daridy. Hattrick se podařilo Ďurišovi završit ještě do konce první půlhodiny. Po Fillově přihrávce obešel jednoho z bránících hráčů a střelou z úhlu propálil Peškoviče.

Připomenout se chtěl také druhý slovenský útočník ve službách Pavla Vrby. Marek Bakoš vracející se po disciplinárním trestu si v 54. minutě naběhl na Horváthův centr z rohového kopu a přidal čtvrtý gól Plzně. Poslední branku obstaral Pavel Hanousek.

Sparta před vlastními fanoušky remizovala

Sparta si z Rakouska přivezla příjemné vítězství 2:0, ale odvetný duel zpočátku neprobíhal podle not letenských fotbalistů. Vaclík totiž ve 20. minutě vyboxoval centrovaný míč z rohového kopu, do balónu se zpoza pokutového území opřel Thürauer a s pomocí teče Švejdíka, jemuž byl nakonec gól přiznán, otevřel skóre zápasu. Pražanům se ale podařilo zápas otočit. A postaral se o to šutér Leonard Kweuke. V rozmezí 37. a 39. minuty se dvakrát prosadil - nejdřív z bezprostřední blízkosti, poté střelou k tyči - a už po úvodní půli bylo o postupujícím rozhodnuto. Sparta ale odvetu nevyhrála. Remízový stav zařídil v 68. minutě Benjamin Sulimani.

Mladá Boleslav prohrála v Nizozemsku 0:2 a před domácími fanoušky se chtěla pokusit o obrat. Už v deváté minutě ale inkasovala. Fer předložil balón Chadlimu, který po zemi obstřelil Šedu. V tu chvíli bylo o postupujícím týmu téměř rozhodnuto. Středočeši by totiž za této konstelace museli vstřelit minimálně tři branky a ani jednou neinkasovat. A to se podle dění na hřišti očekávat nedalo. Mladoboleslavští působili nervózně a příliš kazili. Do konce úvodní půle navíc inkasovali ještě jednou, když se Fer prosadil hlavou. Středočechům se ve druhé půli zápas zdramatizovat nepodařilo a v letošních pohárových soutěžích končí.

Evropská liga, odveta 3. předkola:
Mladá Boleslav - Twente 0:2on-line
Branky: 9. Chadli, 31. Fer. První zápas 0:2, postupuje Twente.
Plzeň - Chorzów 5:0on-line
Branky 12. a 28. Ďuriš, 2. vlastní Sadlok, 54. Bakoš, 87. Hanoušek. První zápas 2:0, postupuje Plzeň.
Sparta - Admira 2:2on-line
Branky: 37. a 39. Kweuke - 19. vlastní Švejdík, 68. Sulimani. První zápas 2:0, postupuje Sparta.

Reklama

Související témata: