Hlavní obsah

Návrat oslavil gólem. I proto se Bakoš povozil na Horváthových zádech

Plzeň

Nejdřív dostal od kapitána parádní přihrávku, pak se dokonce slovenský útočník Marek Bakoš povozil na Horváthových zádech. Společně tak oslavili čtvrtý gól v síti Chorzówa a vlastně i Bakošův návrat do pohárové sestavy Plzně. „Na takové hmotě se jezdí hodně pohodlně,“ jenom zářil slovenský legionář, který v předchozích třech kvalifikačních duelech Evropské ligy nuceně absentoval, neboť pykal za jarní vyloučení v duelu s německým Schalke.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slovenský útočník Marek Bakoš si vychutnal návrat do pohárové Evropy.

Článek

Chorzów jste v odvetě doslova deklasovali a vyprovodili ho s pětibrankovým přídělem. To je polská liga tak slabá, nebo naopak Plzeň tak dobrá?

Nad tím jsme vůbec nepřemýšleli. Dostali jsme za úkol postoupit do dalšího kola Evropské ligy a odvetu jsme v pohodě zvládli.

Velkou zásluhu jste na tom měl vy a váš slovenský spoluhráč Michal Ďuriš. Proti Polákům jste se objevili v základní sestavě oba a vaše spolupráce fungovala perfektně... Čtyři góly, které jste Chorzówu dali, o tom svědčí.

Mišo zahrál výborně, v odvetě se rozstřílel a bylo hlavně jeho zásluhou, že výsledek vyzněl tak jednoznačně. A nic na tom nezměnilo, že mně musel ustoupit, neboť i jemu vyhovuje hrát v sestavě na mém místě. Proti Polákům operoval v sestavě zprava, ale zápas mu sedl.

Vám také, neboť čtvrtým gólem hned po přestávce jste jasné vítězství pečetil a oslavil tak návrat do pohárové sestavy Plzně.

Konečně jsem se dočkal, neboť čekání bylo hrozně dlouhé a mě strašně mrzelo, že se na předchozí kvalifikační zápasy musím jenom dívat. Vždyť třeba proti gruzínské Rustavi se hrálo před skvělou diváckou kulisou.

Proti Chorzówu to bylo podobné. Vyprodaný stadión, úžasní diváci, od začátku do konce zápasu náramná pohoda. Dokonce to vypadalo jako v divadle... Publikum jako by dopředu vědělo, jak představení dopadne a o to víc si ho vychutnávalo.

Předem nebylo nic rozhodnuto, ale rychlý vedoucí gól nám hodně pomohl. Navíc jsme si dávali náramný pozor, abychom soupeře nepodcenili a cestu do dalšího kola si nezkomplikovali, což se na průběhu odvety rovněž projevilo. Pravdou ale je, že před tak báječnou kulisou nemohla být o nějakém podcenění vůbec řeč.

Při návratu do pohárové sestavy Plzně jste si i vy vysloužil aplaus na otevřené scéně, když jste gólem hned po přestávce zkázu Chorzówa dovršil.

Hned jak se chystal Horváth centrovat, bleskla mi hlavou vzpomínka na loňský pohárový zápas s Trondheimem, kdy mi poslal úplně stejnou přihrávku. Jeho centry jsou báječné a hrozně nebezpečné. Když se k nim nedostane gólman, stačí jen nastavit hlavu a je z toho branka. Však jsem Horvymu poděkoval a on mě za odměnu povozil na zádech.

Zatímco vy se ve slovenské reprezentaci už objevujete, váš krajan Michal Ďuriš do ní zatím jen nakukuje, neboť trenér Griga ho zatím zařadil mezi náhradníky. Přijde chvíle, kdy bude stát slovenský útok na plzeňské dvojici Bakoš - Ďuriš?

Věřím, že k tomu dojde a Mišo se za chvíli do slovenského reprezentačního výběru také dostane.  A pak uděláme vše proto, aby se naše plzeňská spolupráce projevila i v národním týmu.

Reklama

Související témata: