Hlavní obsah

Dobře, že jsme inkasovali tak brzy. Alespoň jsme se včas probrali, tvrdil autor vítězného gólu Rajtoral

Tel Aviv

Těžko zatím soudit, jakou bude mít jeho hlavička cenu. V Tel Avivu přinesla Rajtoralova trefa Plzni vítězství nad místním Hapoelem, přičemž jí pochopitelně pomohla upevnit i druhou postupovou příčku v tabulce Evropské ligy. "Postupu jsme se díky výhře přiblížili, ale tři těžké zápasy nás ve skupině ještě čekají. Musíme se na ně připravit," odmítá autor vítězného gólu František Rajtoral, že by jeho tým měl už nyní účast v jarní pohárové Evropě jistou.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Plzeňští fotbalisté oslavují Rajtoralův gól v utkání proti Hapoelu Tel Aviv.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem jste všichni unisono tvrdili, že máte informací dost a dost, přesto vás Hapoel svým fotbalem a pojetím evidentně v úvodní půlhodině zaskočil. Nebyl to paradox?

Přečtené jsme sice Izraelce měli, jenže jsme nehráli, co jsme hrát chtěli a hlavně měli. Dopřávali jsme jim hodně prostoru, čehož využívali, neboť uprostřed hřiště i u postranních čar mají hodně dynamické a rychlé hráče.

Vám naopak dělal pohyb problémy. Dost dlouho trvalo, než jste se rozběhali a dostali se do patřičné provozní teploty! Vy jste to na sobě necítil?

Já byl rozběhaný hned, ale bohužel jsem pořád běhal bez balónu.

Krajně nepovedený úvod vygradoval, když jste dostali gól a navíc si museli hned několikrát oddechnout po tyči, kterou domácí nastřelili a šancích, jež spálili nebo které jim zlikvidoval Kozáčik.

Možná bylo dobře, že jsme inkasovali tak brzy. Pustili jsme se s Hapoelem do hodně otevřeného fotbalu, což  jsme v plánu neměli. Bylo to prostě v úplně obráceném gardu - Izraelci těžili a vytvářeli si příležitosti z protiútoků, na které jsme měli hrát my. Až v závěru poločasu jsme se zlepšili, naštěstí vyrovnali a přestávku jsme měli na to, abychom si řekli, jak chceme a co máme hrát.

Hned deset minut po přestávce se právě vám podařilo skóre otočit, neboť jste vstřelil rozhodující druhý gól.

Snažil jsem se najít si v šestnáctce Hapoelu prostor a skutečně jsem tam dostal nádherný balón od Řezníka. Stačilo netrefit gólmana...

Vedli jste, v závěrečné půlhodině měli po vyloučení domácího hráče početní převahu, přesto vám muselo několikrát zatrnout. Hlavně když střídající Paintsil trefil z velké dálky z trestného kopu tyč.

Já ji trefil také, takže v tomto směru jsme nezůstali domácím nic dlužni. Pravdou ale je, že závěr utkání se hodně táhl, protože třetí gól, který by definitivně rozhodl a v nějž jsem věřil, nepřicházel. Možná i proto, že ve velkém teple a při velké vlhkosti vzduchu ubývaly rychle síly.

Nakonec jste ale tři body z Izraele odvezli, takže ke druhému místu znamenajícímu postup máte po polovině odehraných zápasů blízko.

Zatím ale jen blízko, protože tři těžká utkání nás ještě čekají. Věřím však, že se na ně nachystáme tak, abychom je zvládli a ze skupiny postoupili,

Reklama

Související témata: