Hlavní obsah

Přijeli jsme uspět, šance na postup je blízko. Sparťan Matějovský přesto netuší, jestli v Izraeli nastoupí

Haifa

Ty nešťastné kotníky. Marek Matějovský s nimi má trable celý podzim. Jeho start znovu ohrožuje distorze tohoto kloubu. "Absolvoval jsem trénink v úterý i ve středu už v Haifě. Chci hrát, ale musím být stoprocentní. S trenérem i lékaři jsme domluvení, že podle pocitů se rozhodnu před zápasem. Chci to vidět pozitivně," konstatoval smutně letenský kapitán.

Foto: Vlastimil Vacek, Sparta.cz

Sparťanští fotbalisté na tréninku v izraelské Haifě.

Článek

Sparta může mít už ve čtvrtek večer jistý postup, když Kirjat Šmona porazí a Lyon uhraje bod v Bilbau. Je tohle vědomí pro mužstvo povzbuzující nebo spíš zavazující?

Už před vzájemným zápasem na Letné jsem říkal, že chceme vyhrát oba zápasy. Jsme vědomi, že šance na postup bude v případě výhry v Haifě hodně blízko. Říkám to proto, že se nebudeme kalkulovat s tím, co uhraje Lyon.

Doma jste na Šmonu vletěli a dali rychle dva góly. Půjdete do odvety se stejnou taktikou?

Soupeř se určitě z pražského zápasu poučil. Bude se k odvetě snažit přistoupit velmi zodpovědně, takže nás čeká mnohem těžší utkání než na Letné. My ale chceme uspět a je jedno, jestli dáme gól či góly na začátku nebo ve druhé půli, případně jestli rozhodneme až na konci jako Lyon, který tu také vyhrál.

Po dlouhé době mužstvu chybí Václav Kadlec. Jaká to je ztráta?

Veliká, protože Vašek hrál ve výborné formě a dával důležité góly. Celý náš tým mrzí, co se mu stalo. Budeme bojovat i za něj, aby si mohl Evropskou ligu zahrát ještě na jaře. Držíme mu palce, aby se co nejdříve uzdravil.

V Haifě panují na naše poměry takřka letní podmínky, ale vzduch je hodně vlhký. Může to být pro vás nevýhoda?

Ten přechod pro nás není tak strašný, i když se v takovém vzduchu jinak dýchá, abychom se s tím nevypořádali. Na teplo se zvyká snáz než na zimu. My jsme ale přijeli uspět, ať bude v době zápasu jakékoliv počasí.

V Česku se teď hodně hovoří o korupci ve fotbale. Probíráte to v kabině?

Prakticky vůbec ne. Jde to kolem nás, protože my se soustředíme na svoje zápasy. Spíš pro média to je téma, o kterém mohou spekulovat.

Reklama

Související témata: