Hlavní obsah

Plzeňský Vrba byl v sedmém nebi. Díky výhře nad Španěly, ohňostroji, ale hlavně svetru se soby a vločkami

Plzeň

Co víc si mohl přát? Ohňostroj na jeho počest vybuchoval, hráči mu darovali k devětačtyřicátinám nejen vítězství nad obhájcem trofeje madridským Atlétikem, ale i prvenství ve skupině, navíc ho přímo na hřišti vyhazovali nad hlavy. Jenže teprve když spatřil svůj oblíbený svetr ozdobený soby, mohl se Pavel Vrba cítit v den životního jubilea v sedmém nebi. „Ale tu kvalitu, co měl ten můj, tenhle tedy nemá,“ neodpustil si kouč plzeňské Viktorie malé rýpnutí do svých svěřenců.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Pavel Vrba létal nad hlavami hráčů Plzně po vítězství nad Atlétikem Madrid.

Článek
Fotogalerie

Loni mu nezbylo, než Pavlu Horváthovi oblíbený svetr se soby vydat. Kapitán totiž vyhrál sázku a na požadovanou váhu se dostal. Vrbovi málem puklo srdce, když mu vytahaný svetr předával.

Po výhře nad madridským Atlétikem a oslavách probíhajících přímo na hřišti mu srdce zase téměř puklo. To když kapitán přišel a jako kolektivní dar k trenérovým 49. narozeninám předával Vrbovi svetr. Samozřejmě se soby.

Kapitán měl nakonec svetry dva

„Nápad jsem nosil v hlavě dlouho, ale se sháněním svetru jsem začal pozdě, takže i náš ředitel mi s tím musel pomáhat. Nakonec jsem měl svetry dva a pro trenéra jsem vybral ten lepší. Nejen se soby, ale i s vločkami," žertoval dobře naladěný Pavel Horváth.

„Pěkný je, kvalitě toho mého původního se přibližuje, ale ono to není," oplácel trenér hráčům stejnou mincí.

Aby ne, když jeho tým překonal všechny plány, které na podzim měl. V domácí lize, na evropské scéně zrovna tak, neboť k ligovému primátu přidal po čtvrtečním vítězství nad Atlétikem i prvenství v základní skupině Evropské ligy.

„Porazili jsme mužstvo, které patří k nejlepším v Evropě. A mně v tuto chvíli vůbec nevadí, že nehrálo v plné síle. Náročný zápas jsme zvládli a za to musíme hráče pochválit," oceňoval Vrba výkon svých svěřenců. „Atlético jsme překvapili tím, že jsme mu dali gól a dovedli zápas do vítězného konce, čehož si hrozně cením. Mimořádného půlroku, který jsme s Plzní zažívali, ale rovněž."

Procházka nedělal z trefy vědu

Zmiňovaný mimořádný půlrok završil hrdina čtvrtečního plzeňského večera Václav Procházka, jenž výhru nad momentálně druhým celkem španělské ligy zařídil. „Bylo to hrozně jednoduché. Při standardní situaci, kterým se hodně při trénincích věnujeme a nacvičujeme je, jsem byl prostě jen na správném místě. V prostoru, kde jsem být měl," nedělal z životní trefy žádnou vědu.

Z hektického závěru, kdy Španělům tekly nervy, ovšem také ne. „Fakt je, že byl hodně vyhrocený, ale ani po vyloučení Diega Costy jsme si ještě nemohli být výhrou jistí. Vždyť v Madridu nám dali branku také v samém závěru a tentokrát se pokoušeli o totéž až do konce, i když hráli jen v deseti," glosoval Procházka cestu za historickou výhrou nad evropským velkoklubem a prvenstvím ve skupině, o němž se Plzni po losu ani nesnilo.

Reklama

Související témata: