Hlavní obsah

Sbohem, Evropo! V Itálii už Neapol po vysoké prohře odepsali

Řím

Italský tisk po nečekané a vysoké porážce od Viktorie Plzeň zlomil nad fotbalisty Neapole hůl a už nevěří v jejich postup do osmifinále Evropské ligy. Debakl 0:3 označil list Corriere del Mezzogiorno ve svém internetovém vydání za trojitou plzeňskou facku. "Adié Evropo!" píše v titulku.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Fotbalisté Plzně se radují ze vstřelení gólu do sítě Neapole.

Článek
Fotogalerie

Podle Gazzetty dello Sport měla drtivá porážka "příchuť nepřijatelného trapasu". Prohra byla podle listu zasloužená, byť výsledek považuje za příliš krutý. "Pravda, Neapol vstoupila do zápasu matně. Duchem nepřítomná. V první půli inkasovala a neukázala téměř nic," napsal list.

Zlepšení znamenal podle deníku až příchod Hamšíka do druhého poločasu. "Hru Neapole oživil, očekávaný obrat ale nenastal. Naopak, dopadlo to ještě hůř. Zúniga doslova daroval soupeři druhý gól, pak přišla ještě třetí rána. V této chvíli to znamená, že Češi jsou jednou nohou v osmifinále Evropské ligy," dodala Gazzetta.

Neapolští jsou v italské lize v tabulce druzí za Juventusem Turín a na Apeninském poloostrově se shodují v tom, že hlavním cílem svěřenců kouče Mazzarriho je v nadějně rozehrané soutěži Scudetto (titul v Sérii A). A pak účast v příštím ročníku prestižní Ligy mistrů. "Čtyři góly v odvetě v Plzni? Možná už nastal čas soustředit se na domácí ligu," uvažuje Gazzetta dello Sport.

Il Giornale: Rajtoralův a Teclův gól zlámaly Neapoli nohy

Také římská La Repubblica fotbalisty Neapole odepsala. Podle deníku předvedli velmi špatný výkon a nyní mohou doufat jen v zázrak. Il Giornale napsal, že Plzeň za poslední roky vyrostla na evropskou úroveň a ve čtvrtek zmrazila šance italského týmu na postup. "Rajtoralův a Teclův gól zlámaly Neapoli nohy a učinily konec její cesty Evropou," uzavřel deník.

"Neapol draze zaplatila za svůj apatický výkon v prvním poločase," uvedl turínský deník La Stampa. I když domácí po přestávce začali více hrozit, nedůsledností a nepřesností svoje šance pokazili. "Druhý gól Plzně byl pro Italy studenou sprchou," napsal Corriere della Sera. "Konečné skóre 3:0 znamená, že osud mužstva je zpečetěn, a to ještě před odvetou," uzavřela La Stampa.

Reklama

Související témata: