Hlavní obsah

Honza Kopic mi posadil míč na klobouk, komentoval Vošahlík vítěznou hlavičku

Jablonec nad Nisou

Navrátilec z hostování v pražské Slavii Jan Vošahlík spasil fotbalisty Jablonce vítězným gólem na 2:1 v samotném závěru prvního duelu třetího předkola Evropské ligy s norským soupeřem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Vošahlík oslavuje se spoluhráči vítězný gól během utkání 3. předkola Evropské ligy mezi FK Baumit Jablonec a Stromsgodset IF.

Článek
Fotogalerie

Představoval jste si takhle úspěšné vystoupení při premiéře v letošním ročníku evropských pohárů? Byl to pro vás vysněný návrat do jabloneckého dresu?

Nevím, jestli můj výkon byl zrovna z kategorie snů. Dva ligové zápasy se mi předtím nepovedly, nyní jsem dal branku, takže na svou adresu asi budu slýchat, že jsem hrál dobře. Na hřiště jsem šel s touhou střelecky se prosadit. Před zápasem jsme si psali s přítelkyní, která tvrdila, že ji nevadí, že nehraji od začátku. Prý mi věří a předpověděla mi vstřelený gól v poslední minutě. Měla pravdu. Je to moje věštkyně (úsměv). Něco podobného jí vyšlo i při mém zápase ještě v barvách Slavie v Teplicích, kde jsem také skóroval.

Čemu přičítáte vydařený finiš proti norskému celku?

Zdálo se mi, že soupeř byl od sedmdesáté minuty hodně unavený a zaměřil se na bránění nerozhodného stavu 1:1. Trenér mně při střídání říkal, abych si sbíhal do volného prostoru. Nahradil jsem Karla Pitáka. A Honza Kopic hru nádherně rozběhal, posadil mi milimetrovým centrem míč na klobouk a měl jsem při zakončení celkem snadnou práci. Stačilo trefit branku. Kdybych to nedal, byla by to fotbalová vražda, takové šance se musejí proměňovat. Vítězství o gól bereme. Remíza by byla komplikovanější, ale nebudeme se o tom bavit, když jsme vyhráli.

Cítíte se jako hrdina zápasu?

Kluci dřeli, prvních třicet minut hráli fantasticky. Já přišel na trávník až ve druhé půli a jenom jsem rozhodl. Celkově to ale byla týmová práce.

Myslíte si, že jste si vybojoval místo v základní sestavě?

Uvidíme, co trenér vymyslí na příští zápas. V kádru je nás dvaadvacet. A jestli někdo z nás hraje půl hodiny, nebo celý zápas, neřešíme.

Jak se těšíte na umělou trávu při odvetě v Norsku?

Mně je to jedno. Ať hrajeme třeba na betonu. Hlavně když postoupíme. Norové jsou doma silní, dvaatřicet zápasů tam neprohráli. Víme, že nám stačí remíza, ale chceme znovu vyhrát. Nejlepší by bylo dát dva góly do poločasu, abychom měli klid (úsměv).

Co čekáte od nedělního ligového mače se Slováckem?

Doufám, že lidi přijdou a nebudou na nás od desáté minuty křičet, ať hrajeme. Snad budou fanoušci trpěliví. Předpokládám, že Slovácko bude bránit. Ale nebo nás třeba překvapí.

Reklama

Související témata: