Hlavní obsah

Byla by srabárna to s Betisem hned balit, tvrdí jablonecký kouč Skuhravý

Jablonec nad Nisou

Po domácí prohře 1:2 se fotbalistům Jablonce nedávají na stadiónu Benita Villamarína velké šance. Odveta play off Evropské ligy by měla být jasnou záležitostí domácího Betisu Sevilla. Trenér Severočechů Roman Skuhravý ale nevidí situaci tak černě... „Byla by srabárna to s Betisem balit hned. Doma není neporazitelný a my jsme se přesvědčili, že se s ním dá hrát,“ pravil odhodlaně před utkáním, které se hraje dnes od 21:30 h.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý během úvodního utkání play off Evropské ligy s Betisem Sevilla.

Článek

Čeká vás odveta v Seville. V jakém psychickém rozpoložení se mužstvo nachází?

Ve velmi dobrém, na zápas se těšíme stejně jako na ten první doma. Postupně se dostáváme do formy, která se blíží představám o tom, co by mužstvo mělo hrát. Vypracováváme si šance, náš fotbal je pro diváky koukatelný a naše hra pro soupeře nebezpečná.

Betis jste viděl v Madridu na San Bernabéu. O víkendu prohrál doma s Vigem. Sledoval jste i tenhle zápas?

Viděl jsem nedělní utkání Betisu s Celtou Vigo, které z jeho pohledu mělo přesně opačný průběh než u nás. Vytvořil si převahu, ale nedal spoustu šancí a soupeř ho potrestal jako oni nás v Jablonci. Skončilo to i stejným výsledkem 1:2. Nečeká nás nic lehkého, ale byla by od nás srabárna to už teď zabalit a nepokusit se o dobrý výsledek i postup.

Říkáte, že se dostáváte do šancí, ale ty neproměňujete. Nestraší vás ještě dnes nejméně pět tutovek, které jste doma s Betisem zahodili?

Nestraší. My jsme si příčiny podrobně rozebrali a pracujeme na jejich odstranění. Ale v prvním duelu s Betisem sehrály velkou roli nezkušenost, hektika i tlak. To se nedá natrénovat, to se musí zažít, a pak se takové momenty naučíte zvládat. Máme hráče, kteří umí dávat góly. Hodně šancí jsme neproměnili i v neděli v Olomouci. Věřím, že góly začneme dávat a nejlépe už v Seville. Především chceme odvést výkon, za který se nebudeme stydět.

Co by podle vás mohlo na Betis platit?

Stejný způsob hry jako doma. Vysoké napadání, aktivita, vypracování šancí. Pomoci bychom si mohli i ze standardních situací. Na úterním tréninku jsme si vyzkoušeli některé herní varianty a různé standardky. Jsme si vědomi, že šance, které si vytvoříme, musíme proměňovat. Kdybychom se dostali do vedení, bylo by to super. Už doma jsme se ale přesvědčili, že dokážeme hrát i s tak silným týmem.

Zmínil jste tlak na hráče. Ten by neměl být velký, protože v Seville nemají co ztratit...

Chceme každý zápas vyhrát, i když to zní možná drze. S klukama bych ale nemluvil jinak, ani kdybychom hráli proti Bayernu. S každým si to jdeme rozdat a zápas s Betisem ve Španělsku, to je pro nás odměna a my v tom duelu uděláme všechno pro úspěch.

Bude vám někdo chybět?

Otazník visí nad Pavlem Eliášem, ale k dispozici už jsou Daniel Rossi i Lukáš Zoubele. Měli bychom být silnější než v domácím utkání. Ladíme už optimální sestavu pro odvetu.

V pondělí hrajete s druhým českým zástupcem v Evropské lize Libercem. Kdo na tom bude podle vás lépe?

Nejspíš ten, kdo postoupí. Přeji Slovanu, aby šel dál, má to s Udine dobře rozehrané. Kéž by se to povedlo i nám... Jinak tyhle zápasy nemají nikdy favorita, ale vždycky velký náboj.

Reklama

Související témata: