Hlavní obsah

Real Betis - Jablonec 6:0Jablonec dostal v Seville tvrdý direkt. Postupový sen se proměnil v krutý debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Castro 1 : 0
29. Beneš (vlastní) 2 : 0
50. Matilla 3 : 0
57. Molina 4 : 0
73. Rodriguéz 5 : 0
81. Torres 6 : 0
Záznam online reportáže

Sevilla
Aktualizováno

Za pouhých deset minut utnul Betis Sevilla dvěma góly jablonecké choutky na fotbalový zázrak po domácí prohře 1:2 v play off Evropské ligy. Po změně stran pak hosty doslova rozstříleli. Severočechům přesto zbývá ještě naděje, že budou vylosování z vyřazených týmů v play off místo administrativně vyloučeného Fenerbahce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zdrcený záložník Jablonce Karel Piták.

Článek

Betis se pustil do Severočechů od první minuty a brzy se radoval z gólové pojistky. Sevilla poslal Castrovi milimetrovou přihrávku za obranu a ten lehce přehodil vybíhajícího Špita. Zkázu o deset minut později dokonal Beneš, který ve snaze ukopnout míč před Castrem, ho nešťastně usměrnil k tyči vlastní branky. Jablonec se dostal do jediné šance, ale Vaněk zblízka trefil gólmana.

Hned po změně stran dorazil hosty po další kombinační akci Matilla. A to domácí šetřili některé hráče na ligu, v níž se jim nedaří. Podobu debaklu zápasu dali po dalších parádních gólech Molina, Rodríguez a Torres. A to ještě Cedrick zahodil další tutovku.

Jablonec se sice snažil o ofenzívu, ale hořel v defenzívě, když nedokázal zachytávat rychlé kombinační akce domácích. Ti stříleli branky z postavení, kdy nebyli nikým pokrytí. Jen Torres před sebou měl hradbu těl, ale tu nádherně obstřelil. A to Špit ještě několik nebezpečných střel zlikvidoval. Hosté zaostávali také v rychlosti a k brance Betisu se dostávali jen sporadicky, při jedné akci zblízka mířil vedle Kubista.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
Betis Sevilla - Baumit Jablonec 6:0 (2:0)on-line
Branky: 18. Rubén Castro, 28. vlastní Beneš, 50. Matilla, 57. Molina, 73. Rodríguez, 81. Xavi Torres. Bez žlutých karet. Rozhodčí: Nikolajev - Celovalnikov, Mosjakin (všichni Rus.). První zápas: 2:1, postoupil Betis.
Betis: Andersen - Chica, Amaya, Jordi, Nacho (74. Chuli) - Juanfran, Sevilla, Matilla, Xavi Torres - Molina (59. Rodríguez), Rubén Castro (52. Cedric). Trenér: Mel Pérez.
Jablonec: Špit - Eliáš, Rossi, Beneš, Novák - Loučka - Vošahlík (46. Třešňák), Vaněk, Piták (74. Kubista ), Čížek (46. Kopic) - Hubník. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: