Hlavní obsah

VIDEO: Pilař po dlouhých třinácti měsících konečně trénuje. A bojuje, aby se zase vrátil na hřiště

Freiburg

Snad mu týden vyplněný zápasem s českým soupeřem přinese štěstí. Právě dva dny před utkáním s Libercem se záložník Václav Pilař konečně zapojil do tréninku Freiburgu. Již třináct měsíců si kvůli vážnému zranění kolena musí nechat o fotbale jen zdát. A vyhráno ještě zdaleka nemá. Do soubojů stále nesmí chodit naplno, takže je ve hvězdách, kdy se dočká premiérového startu v bundeslize.

Václav Pilař před soubojem s LibercemVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

Česká reprezentace bude téměř jistě na mistrovství světa v Brazílii chybět. Jedním z dílků mozaiky kvalifikačního krachu je také dlouhodobá absence Václava Pilaře. Ještě na loňském mistrovství Evropy dával góly a nároďáku teď citelně chybí.

„Do poslední chvíle jsem fandil, aby se kluci postoupili. Mám pocit, že klíčové body jsme promrhali již dřív. Pak bychom mohli k nedávnému zápasu s Arménií nastoupit s větším klidem a sebedůvěrou. Takhle mi to přišlo v křeči. Dostali jsme se pod velký tlak a už to bylo těžké," lituje Pilař.

Naučil se bojovat. A doufat...

Sám má ovšem vážnější starosti. Loni v srpnu si v přípravném utkání reprezentace s Ukrajinou ve Lvově přetrhl zkřížený vaz. „Už jsem to viděl s kariérou černě, ale bojuji," líčí Pilař, že od té doby měl nejednou pochybnosti. „Byl jsem ze všeho hodně špatný. Vysnil jsem si zahraniční angažmá, odešel do Německa, a pak přišla taková rána. Ale naučil jsem se s tím bojovat," ujišťuje.

Celou minulou sezónu ve Wolfsburgu promarodil. Teď je na hostování ve Freiburgu, aby se pomalu vrátil k fotbalu. Ve středu sice na předzápasovém tréninku Freiburgu nechyběl, čeká ho však ještě kus cesty.

„Teprve v úterý jsem poprvé trénoval s mužstvem, ale do soubojů ještě naplno nesmím. Zatím vůbec nevím, kdy budu schopný hrát. Nechci nic uspěchat. Musím být trpělivý, vždyť koleno doteď skoro nebylo připravené ani na plný trénink," říká odchovanec Hradce Králové a bývalý hráč Plzně, jehož dvakrát operované koleno zdobí tejpovací pásky.

Pod křídly taťky Krmaše

Idylické prostředí Freiburgu obklopeného lesy Schwarzwaldu je pro maroda ideálním místem, kde může v klidu pracovat na svém návratu. „Našel jsem tady dva české kamarády, Pavla Krmaše a Vláďu Daridu. Freiburg je rodinný klub. Fanoušci jsou skvělí, i když se prohraje, tak nás podpoří. Však to Liberec pozná," avizuje Pilař.

Taťkou české mafie je samozřejmě 33letý Krmaš, který začal ve Freiburgu již sedmou sezónu. „Pavel mě vzal za vlastního a jsem mu hrozně vděčný, jak mi pomohl. Naposledy třeba i se zajištěním bytu, na který jsem nemohl dva měsíce narazit," pochvaluje si Pilař, že ve třech se to lépe táhne.

Zápas Freiburg - Liberec začíná dnes ve 21:05, rozhodčím je Rumun Balaj. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jak dopadne zápas Freiburg - Liberec?
Zvítězí Freiburg
25,2 %
Utkání skončí remízou
29,7 %
Vyhraje Liberec
45,1 %
Celkem hlasovalo 4425 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.