Hlavní obsah

Seville postup v EL nestačí, "libereckou" skupinu chce vyhrát

Sevilla

Fotbalisté Sevilly přes jisté pokračování v Evropské lize prý nevypustí závěrečné utkání ve Freiburgu, s nímž bude na dálku bojovat o druhé postupové místo Liberec. Španělský favorit, který ve čtvrtek vinou gólu z poslední minuty doma remizoval 1:1 s Estorilem, stále touží zakončit skupinu H na prvním místě.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Hráči Sevilly oslavují postup.

Článek

"Sevilla jednoduše musí být v této skupině první a s tímto záměrem také pojedeme do Německa," uvedl obránce Cala. "Pojedeme tam pro výhru, ale remíza by nám také stačila," doplnil útočník či záložník José Antonio Reyes.

Sevilla sice v EL potřetí za sebou remizovala 1:1, ale v tabulce má před posledním kolem tříbodový náskok před Libercem a Freiburgem. Slovan potřebuje pro postup do play off v Estorilu získat víc bodů než německý tým, s nímž má horší vzájemné zápasy.

Spokojeni i za remízu

"Povedla se nám ta nejdůležitější věc, ale chtěli jsme zvítězit a zajistit si vedoucí pozici ve skupině. Nicméně i remíza znamená postup, takže můžeme jít domů spokojení," konstatoval třicetiletý Reyes.

Proti Estorilu připravil v sedmé minutě povedenou přihrávkou vedoucí branku pro Kevina Gameira. "Nejdůležitější je, že míč skončil v síti. Můžete předvést tu nejkrásnější akci na světě, ale pokud z toho nepadne gól, tak se žádného uznání nedočkáte. Přestože to byla pěkná akce, tak si Kevin zaslouží veškerý kredit," uznal bývalý hráč Arsenalu, Realu či Atlética Madrid.

Sevillu mrzelo, že proti portugalskému soupeři neudržela koncentraci celých 90 minut. "Odehráli jsme dobrý poločas a Estoril si zase vedl dobře v tom druhém. Přišpendlili nás vzadu a přestože jsme se snažili odklidit vše, co se k nám dostalo, tak dokázali vstřelit branku," posteskl si Cala. "Je škoda, že jsme inkasovali po jedné z chyb, ale to se ve fotbale stává. Musíme jít dál a proti Freiburgu si zajistit první příčku," dodal čtyřiadvacetiletý stoper.

Reklama

Související témata: