Hlavní obsah

Rybalka se nevrátil, Kelič odchází, Kováč jedná. Šilhavému nezbývá než opakovat: Musíme si poradit

Liberec

Není právě v záviděníhodné situaci. Prakticky už za měsíc čeká jeho Liberec na evropské pohárové scéně konfrontace s nizozemským Alkmaarem, trenér severočeských fotbalistů Jaroslav Šilhavý však dost dobře neví, s kým vlastně může z hráčského kádru počítat. Legionář Kelič odlétá na testy do Moldávie, Rybalka se z Ukrajiny nevrátil, kapitán Kováč o další budoucnosti pod Ještědem jedná s majitelem klubu Karlem. „Co mi zbývá? Musím se přizpůsobit,“ krčí rameny věčný optimista Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Chorvatský obránce Slovanu Liberec Renato Kelič má namířeno do Moldávie.

Článek
Fotogalerie

Prakticky už za měsíc vstoupíte na evropskou pohárovou scénu, kde vás čeká v prvním kole play off Evropské ligy nizozemský Alkmaar, kádr se vám však spíše rozpadá, než aby přicházely nové posily...

Co mi zbývá? Musím se přizpůsobit a se situací si poradit.

Jste hodně nervózní z nejistoty, zda s kapitánem Kováčem bude prodloužena smlouva, zda chorvatský legionář Kelič opravdu odejde, zda ze sestavy vypadne Ukrajinec Rybalka?

Já jsem nervózní při každém zápase.

Jenže tentokrát máte k nervozitě mnohem větší důvod, když vlastně nevíte, jak rošády dopadnou a s kým budete moci počítat...

Problémy jsme měli i dřív, protože hráči také odcházeli. Opustil nás třeba Štajner a my přesto postupovali Evropskou ligou a poradili si, i když gólů na našem kontě ubylo.

Ovšem přijít o kapitána Kováče je něco jiného...

Na jaře o něho nepřijdeme, protože má smlouvu až do léta a zůstane. O jeho další budoucnosti pak vím jen to, co všichni ostatní - rozhodne se při jednáních s majitelem klubu. Věřím, že k dohodě dojde.

Odchod chorvatského stopera Keliče je však už hotovu věcí.

Ve čtvrtek skutečně odlétá na testy do Šeriffu Tiraspol, který o něho hodně stojí. K přestupu dostal souhlas, takže když se moldavský klub s naším vedením dohodne, na jaře už v Liberci hrát nebude. Dost nepříjemný zásah do sestavy, jejímž stabilním členem Kelič byl. Příležitost proto dostává Pimpara.

Všechno nasvědčuje tomu, že ani Rybalka se z Dynama Kyjev do Liberce nevrátí, takže další rána.

Kyjev dává přednost jeho přestupu, takže nedovedu odhadnout, jak jednání dopadnou, zda se Rybalka vrátí nebo přijde jiný hráč.

Jednoho už v kádru máte. Na umělé trávě v Edenu jste v Tipsport lize zkoušel Dmitra Korkiška...

Přišel na zkoušku v rámci naší spolupráce s kyjevským Dynamem. Šikovný, rychlostně vybavený fotbalista, který hrával s Rybalkou v ukrajinské reprezentační jedenadvacítce. Jde o kvalitního fotbalistu, který proti Bohemce odehrál slušně první poločas, ale ještě uvidíme, zda se pro něho rozhodneme.

V kuloárech se spekulovalo i o příchodu akvizice z Argentiny, kde byl na sondáži sportovní ředitel klubu Nezmar.

Jednání probíhají, jednou je to tak a vzápětí onak. Je to stejné, jako u dalších zmiňovaných hráčů.

Čas ale běží a do vstupu na evropskou pohárovou scénu už vám ho moc nezbývá. Stanovil jste si nějaký termín, kdy chcete mít o podobě hráčského kádru pro jaro definitivně jasno?

Čím dříve bychom kádr uzavřeli, tím lepší by to pro nás bylo. Každý den odkladu je špatný, protože čas na sehrání se krátí. Ale zatím nemohu sloužit.

A do toho všeho ještě zranění brankáře Kováře a Frýdka, kteří po přípravě z Bohemians 1905 ze hřiště odkulhali...

Kovář si hned v prvním poločase pohmoždil koleno, takže jsem ho střídal. Frýdek si po srážce s protihráčem rovněž stěžoval na bolest v koleni, která se stupňovala. Snad ale nepůjde o žádná vážná zranění.

Reklama

Související témata: