Hlavní obsah

Šilhavý: Je fantastické, že jsme konkurovali týmům s desetinásobným rozpočtem

Alkmaar

Museli po domácí porážce počítat s tím, že z pohárové Evropy nejspíš vypadnou. Nakonec však byli postupu blíž, než sami doufali. Fotbalisté Liberce remizovali v Alkmaaru 1:1 a jeden potřebný gól navíc v závěru visel ve vzduchu. „Musím klukům poděkovat, v závěru se takový tým jako AZ Alkmaar o postup hodně bál,“ cení si trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Článek
Fotogalerie

Jak zhodnotíte drama se špatným koncem?

Jsme zklamaní, protože naše cesta Evropou skončila. Ale v odvetě naše mužstvo ostudu rozhodně neudělalo. Loučíme se s Evropskou ligou se ctí. V závěru jsme soupeře zatlačili a o postup se domácí hodně strachovali. Byli jsme postupu blízko, musím klukům poděkovat.

Říkáte si teď, že kdybyste doma udrželi aspoň bezbrankovou plichtu, tak byste nejspíš šli dál?

Je to všechno kdyby, rozhodovalo se až v Alkmaaru. Zase jsme neuhlídali jednu standardku, proto jsme vyřazeni.

Závěr byl hektický. Skoro gólová střela, zase neodpískaná penalta za ruku - stejně jako v prvním utkání.

Bylo vidět, že se chceme poprat o postup a vítězný gól. Vrhli jsme všechnu sílu dopředu a do rizika, šance tam byly. Na penaltu se nechci vymlouvat, ani ji hodnotit. To je práce rozhodčího. Mrzí mě spíš zranění Fleišmana a Frýdka. Fleišman má zřejmě vážný úraz poté, co vystřelí a soupeř mu prošlápne koleno, přitom se klidně kope od jejich brány. Život jde dál, čekají nás další zápasy - a ti hráči nám budou chybět.

Pohárové hodnocení bude z vaší strany jistě pozitivní.

Ano, dokázali jsme něco fantastického. Většinou jsme bojovali proti favoritům, co jsou možnostmi někde jinde. Mají desetinásobný rozpočet, než jaký si můžeme dovolit my. Je to pak velká pocta pro Liberec, že jsme došli tak daleko. Velká škoda, že mužstvo z podzimu nemohlo pokračovat dál. Výrazně se obměnilo a také dnes to bylo v některých pasážích znát. Ale Evropskou ligu určitě budeme hodnotit jen pozitivně.

Na co nejradši budete z pohárové jízdy vzpomínat?

Nebudu vypichovat jen jeden zápas, krásné byly všechny počínaje Rigou a konče teď Alkmaarem. Na to se bude krásně vzpomínat. A nechci zapomenout na naše fanoušky, kteří přiletěli letadlem nebo za námi dorazili takovou dálku autobusem.

Reklama

Související témata: