Hlavní obsah

Nebyl jsem spokojen vůbec s ničím, netajil po debaklu v Lyonu rozladění plzeňský kouč Uhrin

Lyon

Nezapíral, že se chce s Plzní o postup do čtvrtfinále Evropské ligy poprat. Mluvil sice o šancích padesát ku padesáti, ale věřil, že osmifinálovou partii s Lyonem je jeho tým schopen zvládnout a mezi posledních osm celků se dostat. Proto žádný div, že po čtvrteční prohře 1:4 v prvním duelu byl kouč mistrovské Viktorie Dušan Uhrin hodně rozčarovaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin mladší během utkání osmifinále Evropské ligy v Lyonu.

Článek
Fotogalerie

Před prvním pohárovým duelem ve Francii vládl optimismus a víra, že letos jste schopni do čtvrtfinále postoupit. Nebylo jí až přespříliš? Neutrpěli jste debakl i proto, že jste prostě sílu Lyonu nedocenili?

Věděli jsme, do čeho jdeme, bylo nám jasné, že Lyon má rychlé a technické mužstvo. Ale my dělali zbytečné chyby, otevřeli jsme hru, počínali si lehkovážně a soupeř nás trestal po našich obrovských chybách při přihrávce.

Třeba na vaše svěřence až příliš působilo vědomí, že Francouzi mají problémy se sestavou, neboť se museli obejít bez dvou tří klíčových hráčů a i Gomise nechali jen na lavičce...

Viděl jsem Lyon v pěti zápasech, kdy se sestava hodně točila a pro našeho soupeře v nich nebyl problém nahradit absentující hráče jinými. Proti nám postrádali vlastně jen Gerniera.

I vy jste udělal v sestavě změny, neboť jste nechal sedět Řezníka a Ďuriše a namísto nich nasadil Hubníka a Kovaříka. Jste skutečně přesvědčen, že tyto tahy vyšly?

Nechci hodnotit jen Hubníka s Kovaříkem, protože prohrálo celé mužstvo. A prohrálo 1:4, takže nejsem spokojen s ničím.

A prohrálo dokonce podruhé po sobě. Nejdřív v neděli se Spartou, teď vysoko s Lyonem...

Jenže my tentokrát nehráli tak špatně jako na Spartě, ale zato jsme dělali větší chyby.

Možná i proto, že po dvou červených a spršce žlutých karet na Letné byli vaši hráči mnohem opatrnější a ještě méně důrazní, aby si nevykoledovali zase nějaké tresty.

Nemyslím si, že byli opatrnější, ale zbytečně ustupovali, což je pravda. Nejdříve se ale musím na zápas znovu podívat, abych mohl hodnotit.

Ale o příčinách prohry máte přece jasno už teď...

Začali jsme dobře, chtěli jsme vstřelit branku, což se povedlo, ale pak jsme čtyři obdrželi. Zbytečně jsme otvírali hru, hlavně na krajích jsme dělali velké chyby, a protože Lyon byl pohyblivější než my, trestal nás.

Někteří hráči se dovolávali i štěstí, jež vám chybělo, neboť jste si ho vybrali na Ukrajině v odvetě se Šachtarem v předchozím kole Evropské ligy. Sdílíte podobný názor?

To si nemyslím, protože Doněck byl lepší tým než Lyon. My prostě udělali hrozné individuální chyby. Pravdou je, že jsme mohli dát ještě tři nebo čtyři branky, ale naše chyby byly tak obrovské, takže jsme si nezasloužili ani bod.

Po čtyřbrankové prohře se vaše naděje na postup pohybují před odvetou ve světě utopií. Nebo snad ještě věříte?

Potřebujeme dát tři góly a žádný nedostat. Vezeme ale z prvního zápasu špatný výsledek, takže máme malou šanci, abychom postoupili.

Postoupí Viktoria Plzeň přes Olympique Lyon do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
30 %
Ne
70 %
Celkem hlasovalo 24648 čtenářů.

Reklama

Související témata: