Hlavní obsah

Juventus - Benfica 0:0Juventus nezlomil oslabenou Benfiku, Valencie další senzační obrat nedotáhla

Turín/Valencie
Aktualizováno

Sen o finále Evropské ligy na vlastním stadiónu se fotbalistům Juventusu rozplynul. Suveréni italské Serie A nedokázali v odvetném semifinálovém souboji s Benfikou Lisabon vstřelit gól, přestože hosté dohrávali v deseti bez vyloučeného Péreze. Po bezbrankové remíze a výhře portugalského šampióna 2:1 v úvodním duelu postupuje loňský finalista soutěže. Jeho soupeřem bude 14. května v Turíně celek Sevilly, jež v čistě španělském semifinále vyřadil Valencii. Ta už se za stavu 3:0 viděla ve finále, ale ve čtvrté minutě nastavení se trefil Stéphane Mbia, což hostům po výhře 2:0 v prvním utkání k postupu stačilo.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon si letos ve finále Evropské ligy nezachytá.

Článek
Fotogalerie

Juventus začal odvetu pozvolna, postupně však nad Benfikou získával převahu. V prvním poločase se však nedokázal prosadit a největší šanci zaznamenal Vidal, jehož pokus v nastavení z brankové čáry vyhlavičkoval kapitán lisabonského celku Luisao.

Ani po přestávce Stará dáma na soupeřovu obranu nenašla recept, přitom od 67. minuty hrál Juventus přesilovku. Hostující obránce Pérez musel ze hřiště poté, co během šesti minut dostal dvě žluté karty. Benfica navíc v závěru ještě přišla pro finále o Markoviče, který tři minuty po odchodu ze hřiště dostal červenou kartu po strkanici u střídaček.

Také druhé semifinále mělo dramatický závěr. Valencie přitom už v úvodních 26 minutách dokázala vymazat dvoubrankovou ztrátu z prvního zápasu. Domácí nejprve poslal do vedení Feghúli a o chvíli později si Beto srazil do branky od břevna odraženou střelu Jonase.

Když po přestávce přidal třetí branku Mathieu, měla Valencie na dosah další velký obrat. Už ve čtvrtfinále proti Basileji totiž smazala prohru 0:3 z prvního zápasu domácí pětibrankovou kanonádou.

Ve čtvrté minutě nastavení se však trefil hlavou Mbia a bylo po obratu, protože branka ze soupeřova hřiště posunula do finále Sevillu. Ta bude usilovat o třetí triumf v Evropské lize, což se dosud povedlo jen třem klubům - Juventusu, Liverpoolu a Interu Milán.

Odvety semifinále Evropské fotbalové ligy:
Juventus - Benfica 0:0
Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Angl.). ŽK: Asamoah - Rodrigo, Pérez, Oblak, Salvio. ČK: 89. Vučinič - 67. Pérez, 89. Markovič. Diváci: 40 775. První zápas: 1:2, postoupila Benfica.
Juventus: Buffon - Cáceres, Bonucci (73. Giovinco), Chiellini - Lichsteiner, Vidal (78. Marchisio), Pirlo, Pogba, Asamoah - Tévez, Llorente (78. Osvaldo). Trenér: Conte.
Benfica: Oblak - M. Pereira, Luisao, Garay, Siqueira - Pérez, Amorim, Gaitán (76. Salvio) - Markovič (86. Sulejmani), Lima, Rodrigo (69. A. Almeida). Trenér: Jesus.
Valencie - FC Sevilla 3:1 (2:0)
Branky: 14. Feghúli, 26. vlastní Beto, 69. Mathieu - 90.+4 Mbia. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Diego Alves, Bernat, Feghúli, Mathieu - Carrico. Diváci: 34 000. První zápas: 0:2, postoupila Sevilla.
Valencie: Diego Alves - J. Pereira, R. Costa, Mathieu, Bernat - Feghúli, Parejo (78. Fuego), Keita, Piatti (61. Cartabia) - Vargas, Jonas (85. Barragán). Trenér: Pizzi.
Sevilla: Beto - Coke, Fazio, Pareja, Navarro - Vitolo, Mbia, Rakitič, Carrico, Reyes (79. Marin) - Bacca (66. Gameiro). Trenér: Emery.

Reklama

Související témata: