Hlavní obsah

Jsme trochu pod dekou, ale konečně jsem něco chytil, řekl Bičík po lapené penaltě

Zwolle

Maloval si, že na třetí pokus se do fotbalové Ligy mistrů konečně podívá. Nedočkal se. Po Slovanu Bratislava a Liberci se dočkal trpkého zklamání také se Spartou. Také pro brankáře Davida Bičíka je případný postup do Evropské ligy chabou náplastí. Ale položil k němu dobrý základ. Ve Zwolle chytil v 21. minutě penaltu a Sparta nakonec v prvním duelu play off remizovala 1:1, což je pro odvetu nadějné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha David Bičík pokutový kop stopera Zwolle Van der Werffa.

Článek
Fotogalerie

Van der Werff vypálil tvrdě, ale na dosah brankářových rukavic. A David Bičík nezaváhal. Penaltovou pumelici vyrazil do bezpečí a připsal si tak nejlepší zákrok od chvíle, co se v létě vrátil z Turecka do Sparty a řekl si o místo jedničky.

„Konečně jsem taky něco chytil, což se mi v posledních zápasech moc nedařilo. Snažil jsem se to při penaltě do poslední chvíle ustát," pochvaloval si Bičík.

Přitom měl vážné pochybnosti, zda Zwolle po Brabcově zákroku na českého útočníka Necida penaltu vůbec kopat mělo.

„To tedy nevím. Necka to holt udělal šikovně. Jenže ruka ve vápně na druhé straně byla mnohem jasnější, to jsem viděl i já přes celé hřiště," dušoval se gólman.

I při gólu si na míč sáhl

Když už se zdálo, že ve Zwolle uhájí čisté konto, přece jen zblízka od rychlého Lukakiho inkasoval. „Byl jsem nas....! Já si totiž na balon sáhl."

Teď jde o to, aby český mistr dokázal gól vstřelený na hřišti soupeře přetavit v domácí odvetě příští týden v postup. „Výsledek je vzhledem k průběhu zápasu dobrý, určitá deka je na nás stále vidět. Nehrajeme teď to, na co jsme zvyklí," uznává Bičík.

Jenže i soupeř stále cítí šanci. „Zwolle je u nás doma podceňované, přitom je to vynikající tým. Mladý, rychlý. Jak nás dokázali presovat, s tím se u nás setkáme jen s Plzní," srovnává gólman.

Rozhodně si oddechl, že zápas na umělé trávě a s podivnými míči už je za ním. „Takhle důležité utkání jsem na umělce zažil poprvé. Na tréninku byla suchá, míč se na ní zastavoval, nebo mi nafackoval. Před zápasem ji zase pokropili, takže byla najednou rychlá."

Postoupí Sparta přes Zwolle do základní skupiny Evropské ligy?
Ano
59,4 %
Ne
40,6 %
Celkem hlasovalo 15441 čtenářů.

Reklama

Související témata: