Hlavní obsah

Inspirovali se Kmotrem? Chuligáni Slovanu zanechali hráčům na hřišti drsný vzkaz

Bratislava

Koňská hlava v posteli jako jasné varování mafie. Tuhle scénu znají čtenáři z románu Maria Puza Kmotr. Ovšem ani s fotbalovými chuligány hlásícími se ke Slovanu Bratislava není žádná legrace. Tristní série sedmi soutěžních zápasů bez výhry je rozlítila a právě ve chvíli, kdy byl na odchodu český trenér František Straka, vyslali hráčům týmu velmi drsný vzkaz.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Hráč Slovanu Bratislava Nicolas Gorosito (vlevo) v souboji s neapolským Davidem Lópezem.

Článek
Fotogalerie

Tahle akce zašla daleko za rámec fotbalového fanouškovství. Hooligans Slovanu Bratislava v noci z neděle na pondělí „vyzdobili" hřiště jedenácti bílými dřevěnými kříži a na plachtě položené na trávníku byl pro hráče od ultras Slovanu napsaný jasný vzkaz: „Na každou svini se vaří voda". Kříže a plachtu doplnil i velký hrnec, na jehož dně ležely dvě useknuté prasečí nožičky. Informuje o tom server šport.sk a fotografie se objevily na hooligans.cz.

Něco podobného se událo i v českém fotbale - a také v souvislosti s nešťastníkem Franzem. V době, kdy František Straka působil ve Slavii, se fanoušci sešívaných odmítali smířit s tím, že jejich mužstvo trénuje sparťan. Na tréninkovém hřišti v Edenu tedy hooligans tehdy vykopali čtyři hroby s kříži pro majitele klubu Aleše Řebíčka, trenéra Straku a další členy vedení Miroslava Platila a Adama Řebíčka...

Halenárova gesta zahájila studenou válku

Straka po nedělním debaklu v Trenčíně ve Slovanu skončil a klub má jeho nástupce představit během reprezentační přestávky. Situace je velmi napjatá, přitom Slovan již 23. října v Evropské lize přivítá pražskou Spartu.

Už po debaklu 0:4 v Trenčíně si to chtěli ultras vyříkat s vedením klubu, ale před Pasienkami hlídalo během nedělní noci až čtrnáct policejních aut, která měla zabránit vstupu nežádoucích návštěvníků do prostor klubu.

Situace mezi příznivci Slovanu a hráči se vyostřila nejen kvůli sérii proher, ale i poté, co útočník Juraj Halenár vyslal k fanouškům po prohraném zápase Evropské ligy v Bernu obscénní gesta.

Fanoušci na oplátku požadovali po Strakovi, aby už Halenára na hřiště nestavěl. Útočník však nastoupil jak v lize v Podbrezové, tak v poháru proti Neapoli.

Reklama