Hlavní obsah

Slávisty los potěšil, těší se hlavně na Hamburk a Monako

PRAHA

Velká spokojenost zavládla v táboře pražské Slavie po dnešním losu základních skupin Poháru UEFA. Fotbalisty, trenéry, i vedení klubu potěšilo hlavně to, že na východ Evropy pojedou jen do Sofie. Neskrývanou radost měli slávisté z atraktivních soupeřů Hamburku a Monaka.

Článek

"Je to dobré, moc jsem přál Hamburk a i Monako je velice atraktivní. A že máme CSKA Sofie? S tím jsme museli počítat, že nějaký takový celek dostaneme," řekl trenér Karel Jarolím. Souboj s Hamburkem pro něj bude pikantní, neboť ve druhém týmu současné bundesligové tabulky září jeho syn David. "Chtěli bychom postoupit spolu s Monakem a Hamburkem, ale to si říkají všichni. Musíme pro to udělat maximum. Podceňovat nemůžeme nikoho," uvedl kouč Slavie, kde pod jeho vedením hraje druhý syn Lukáš.

Vyloženého favorita při dnešním losu v Nyonu Jarolím neměl. "Nikdo nebude lehký, ale určitě nás čeká zajímavé konfrontace se čtyřmi různými styly hry," dodal slávistický trenér.

Pikantní souboj

Lukáš Jarolím dosud proti bratrovi prakticky nehrál. "Bude to hodně pikantní. Potkali jsme se párkrát jen v hale na Slavii v ligových přestávkách. V soutěžním souboji jsme ještě proti sobě nenastoupili. Na hřišti bychom na sebe měli narazit často, oba často operujeme ve středu hřiště," řekl Lukáš Jarolím. Hamburk a Monako jsou podle něj favority, ale v postup věří. "Dopředu však není nikdy nic dáno," dodal.

Davida Jarolíma zastihla zpráva o výsledku losování při regeneraci po tréninku reprezentace. "Moc se na ten zápas se Slavií těším. Bude to hodně specifické: dva bráchové proti sobě a táta to bude hlídat z lavičky," usmíval se záložník Hamburku. Šance obou týmů se mu hodnotit nechtělo.

Kapitán Slavie Karel Piták míní, že tým má dobré vyhlídky na postup. "Na Monako určitě přijde hodně lidí. CSKA Sofii jsem si nepřál. Vyřadila Leverkusen a hrála velmi dobře. Bude to nesmírně nepříjemný soupeř. Favoritem je Hamburk a o další místa se popere zbytek," uvedl Piták.

Monako a Hamburk jsou supertřída

Útočník Stanislav Vlček byl velmi spokojen, i když podle něj dostala Slavia dva těžké soupeře. "Monako a Hamburk jsou supertřída, ale CSKA bude ještě možná náročnější. Bulhaři si poradili s Leverkusenem a hráli moc dobře, o Stavangeru zatím nic nevím," řekl Vlček.

Přímo v Nyonu sledoval los generální ředitel klubu Vladimír Leška. "Měli jsme od trenéra jediný úkol, vylosovat do skupiny Hamburk a ten jsme splnili," uvedl s nadsázkou Leška. "Bohužel se ale nepotvrdily první prognózy, podle kterých jsme měli hrát s Němci doma. Ale i tak je to zajímavá skupina pro diváky i naše fotbalisty," řekl Leška.

Reklama

Související témata: