Hlavní obsah

Vítězství Plzeň potřebovala, radoval se Krejčí. Rozjetý Horváth málem skončil na tribuně

Plzeň

Premiéra se vydařila. S novým koučem Karlem Krejčím ukončila Viktoria Plzeň rázně sérii čtyř zápasů bez výhry, po triumfu 3:0 nad Vojvodinou Nový Sad v úvodním duelu play off Evropské ligy je blízko postupu do základní skupiny. „Jsem rád, že premiéra byla vítězná," zářil Krejčí po přesvědčivém čtvrtečním vítězství, které obstaraly dva góly Jana Kopice a trefa Ondřeje Vaňka.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Karel Krejčí (vlevo) a jeho asistent Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

Muž, který v neděli vystřídal na lavičce českého mistra odvolaného Miroslava Koubka, dokázal se svým asistentem Pavlem Horváthem tým skvěle připravit. A především, dovést k výhře. Po krachu s Maccabi v Lize mistrů je totiž pro Západočechy důležité hrát „alespoň" Evropskou ligu.

„Vítězství je dobrou zprávou pro celý klub, kluci už takový výsledek potřebovali. Snažil jsem se je zklidnit, působil jsem na jejich psychiku. Pochopili, že jsou něco dlužni klubu i fanouškům," pochvaloval si Krejčí, který však mírní přehnaný optimismus.

„Výsledkově jsme to zvládli, ale pořád jsme jenom v polovině. Není proč slavit, čeká nás těžká odveta. Byli bychom blázni, kdybychom si mysleli, že je hotovo," varoval kouč, který si pochvaluje přítomnost Horvátha. Podle něj má na mužstvo značně pozitivní vliv.

„Jsem moc rád, že se Pavel zase vrátil do plzeňské kabiny, protože typ takového hráč tady chyběl," uvedl Krejčí. Horváthovi svěřil útočné standardní situace, což byla vždy jeho parádní disciplína v roli hráče. A právě po jedné z nich vstřelila Viktoria úvodní gól Janem Kopicem.

„Rajty to měl po signálu trefit do šibenice, ale trefil to nějak divně, šlo to po zemi křížem na mě. Byl těžký kop, ale naštěstí se to povedlo," popisoval autor první branky Viktorie.

Krotil Horvátha

„Ukázalo se, že Pavel je mistrem ve svém oboru. Měli jsme dva dny na nácvik standardek, a to, co jsme si k nim řekli, se v zápase splnilo. Byli jsme z nich nebezpeční, možná je škoda, že jsme z nich nedali o gól navíc," pověděl Krejčí, který v jednom okamžiku musel krotit Hováthovy emoce. Ten zápas notně prožíval, ve druhém poločase mu dokonce čtvrtý rozhodčí pohrozil, že jej vykáže na tribunu.

„Trošku jsem Pavla zklidnil, ale byl to vždycky hráč, který emoce měl. Jeho příchod do kabiny je ale jedině pozitivní, jsem rád, že ho mám po svém boku," doplnil Krejčí. Tomu po zápase přistála v mobilu esemeska od reprezentačního kouče Pavla Vrby, kterému dělal pět let asistenta v Plzni, nyní druhý rok u národního týmu.

„Esemesku jsem dostal, těším se, až si ji přečtu," culil se nový kouč Viktorie. Plzeň po přestávce navýšila náskok na solidní tři góly. Na 2:0 upravil utěšenou ránou Vaněk, v závěru se podruhé prosadil Kopic, kterému míč jako na podnosu nachystal Milan Petržela.

„Milan to udělal výborně, naštěstí jsem proměnil, protože i takové šance jsme dokázali v minulých zápasech zahodit. Teď se nám konečně podařilo nějaké zrealizovat," pochvaloval si Kopic.

Reklama

Související témata: