Hlavní obsah

Bakoš krotí libereckou euforii: Výhra nad Hajdukem ještě nic neznamená

Liberec

S ohledem na spoustu startů v evropských pohárech patří liberecký útočník Marek Bakoš k nejzkušenějším hráčům Slovanu. Z působení ve Viktorii Plzeň je zvyklý na velké zápasy, takže ho nic nerozhází ani při sérii s Hajdukem Split. „Výsledek 1:0 je dobrý, ale ještě jsme nic nevyhráli. Postup je pro oba celky otevřený,“ svěřil se Bakoš v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Marek Bakoš (vpravo) bojuj eo míč s Mijem Caktašem z Hajduku Split.

Článek
Fotogalerie

Jak se vám zamlouvá systém play off o Evropskou ligu?

Jsou to specifické zápasy, jakých je v sezóně málo. V podstatě jen dva a v nich jde o hodně. Rozhoduje se, zda budeme účinkovat v pohárové Evropě po celý podzim.

Jak byste charakterizoval výsledek s Hajdukem Split z domácího prostředí?

Výhra 1:0 je běžná, normální. Ještě ale zdaleka nic neznamená. Jenom to, že můžeme jet příští týden do Splitu s vědomím, že se dá postoupit. K tomu je však zapotřebí hrát aktivně. Balkánské týmy mívají doma bouřlivou atmosféru, ale chceme dbát na vlastní herní projev a prezentovat se dobrým fotbalem. A budeme věřit, že se nám bude dařit.

Oproti ligovému duelu v Jablonci byly v liberecké základní sestavě čtyři změny. Vy jste nastoupil pokaždé od začátku. Projevuje se na vás únava?

Všude jsou dobří obránci, ať už v předních klubech ligy, nebo na úrovni evropských pohárů. Snažíme se spojit svoje síly a dostávat se do šancí. A že jsou obměněné sestavy? Na každý zápas máme tu nejsilnější, protože na jednotlivé posty jsou připraveni dva hráči. Záleží na formě, zdravotním stavu. V Jablonci nehráli kluci, kteří měli žaludeční problémy.

V neděli hrajete v lize s Teplicemi, které nově vede bývalý liberecký trenér David Vavruška. Pod jeho taktovkou Liberec vyhrál Pohár FAČR a vy jste dával ve finále proti Jablonci klíčový gól na cestě k triumfu.

Náš nedávný kouč přijede v roli soupeře, ale nehrajeme proti trenérovi, ale proti Teplicím. Co bylo na jaře v Liberci, už nemyslím. Ve srovnání s minulou sezónou máme ve Slovanu lepší kádr a věřím, že můžeme hrát tak, abychom Teplice porazili.

Reklama

Související témata: