Hlavní obsah

Monačtí fotbalisté přiletěli do Prahy inkognito

PRAHA

Novináři, dva televizní štáby a asi patnáct lovců autogramů v úterý vyhlíželi na ruzyňském letišti přílet monackých fotbalistů, ale středečního soupeře Slavie v Poháru UEFA už přitom autobus odvážel k ubytování do luxusního hotelu Carlo IV. Boscolo v centru Prahy. Kuriózní příhodou začala pražská mise knížecího klubu, který proti původním předpokladům nepřistál na nové Ruzyni, ale na dva kilometry vzdáleném starém letišti.

Článek

Výprava monackých fotbalistů, v níž nechyběl ani český záložník Jaroslav Plašil, tak pár minut po poledni v tichosti a nerušeně prošla úplně prázdnou příletovou halou. "Až jsem se trochu divil, vůbec nikdo na nás nečekal," podotkl s úsměvem Plašil v rozhovoru s ČTK.

Jak dopadne zápas Slavia - Monako?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Monacký trenér Francesco Guidolin přivezl do Prahy k důležitému utkání se Slavií 19 fotbalistů. Ve výpravě chybělo kvůli zranění několik opor: dlouhodobě mimo hru jsou například gólman Roma nebo kanonýr Chevantón. Lehčí zranění pak vyřadila ze hry proti Slavii důležité záložníky Kapa a Meriema a také beka Squillaciho.

Proto kouč Guidolin může mít problémy se sestavou. "Trenér vzal do Prahy čtyři mladé kluky. Teď máme docela smůlu na zranění, moc nás není. Uvidíme, jak to na Slavii zvládneme," podotkl český reprezentant chvíli předtím, než se svými spoluhráči odešel v hotelu na oběd.

Plašil v lize odpočíval

Guidolin v nedělním zápase v Marseille, kde Monako prohrálo 1:2, Plašila kvůli únavě šetřil. Český univerzál zatím netuší, zda se objeví v základní sestavě proti Slavii. "Ještě na to je brzo. Ale já pevně doufám, že hrát budu. O takový zápas bych přišel nerad. Pro mě to bude hodně speciální událost," řekl Plašil, který v barvách Monaka během sedmiletého působení proti českému týmu ještě nehrál. Ve středu na Strahově bude jeho počínání sledovat celá rodina.

Monačtí fotbalisté, kterým bude ve středu přímo na strahovském stadionu držet palce i kníže Albert II., vědí, jak důležitý pro ně středeční zápas bude. "Bude to klíčové utkání skupiny, moc dobře si to uvědomujeme. Hlavně tady nesmíme prohrát, to by byla velká komplikace," řekl Plašil.

Monako má v základní skupině A ze dvou zápasů jednu výhru. Na Slavii ztrácí jeden bod a momentálně figuruje na nepostupovém čtvrtém místě. Po zápase v Praze v posledním utkání doma Plašil a spol. hostí CSKA Sofia. "Hlavně to chceme mít až do konce ve svých rukou. Proto v Praze musíme bezpodmínečně bodovat," prohlásil Plašil.

Reklama

Související témata: