Hlavní obsah

Plašil cítí proti Slavii větší zodpovědnost

PRAHA

Poprvé ve své kariéře nastoupí český fotbalista ve službách AS Monako Jaroslav Plašil v Česku proti tuzemskému výběru. Ve středu vyběhne na pražském Strahově na trávník v duelu Poháru UEFA proti pražské Slavii. "Bude to pro mě hodně speciální zápas," přiznal Jaroslav Plašil na předzápasové tiskové konferenci.

Článek

Monako je v tabulce až na nepostupové čtvrté příčce, do vyšších pater by se rádo odrazilo právě v Praze. "Doufám, že tenhle důležitý zápas zvládneme. Snad vyhrajeme a bude to další krok k postupu v Poháru UEFA," říká třiadvacetiletý univerzální hráč.

Přestože je poprvé během sedmiletého angažmá s klubem v Česku, speciální režim Plašil nemá. "S rodinou jsem se neviděl, možná zítra po zápase. Pro nás je důležitější něco tady uhrát a postoupit," přeje si Plašil.

Jak dopadne zápas Slavia - Monako?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Ten od léta dlouho laboroval se zraněným chodidlem, do hry naskočil až koncem října. Po několika týdnech jej čeká zápas na Strahově. Pocity má tedy před zápasem na Slavii mimořádné. "Určitě to bude speciální zápas. Bude to poprvé, co budu hrát v Česku s Monakem, takže to bude hodně speciální," popisuje výjimečnost utkání proti týmu z rodné země.

Monako prohrálo překvapivě na úvod skupinové fáze v norském Stavangeru, což knížecímu klubu přidělalo komplikace. Přesto by Plašil bral i nerozhodný výsledek. "Bude ale záležet podle vývoje zápasu. Ale i remíza může být za určitých okolností dobrá," připouští remízový scénář Plašil.

Větší zodpovědnost

Pro českého reprezentanta je zápas mimořádně důležitý, cítí i větší zodpovědnost. "Určitě trošku větší zodpovědnost cítím. Jsme ale tým a chceme něco dokázat společně," tvrdí Jaroslav Plašil.

Zápas Slavia Praha - AS Monako začíná na pražském Strahově ve středu ve 20:45, řídit jej bude trojice rumunských rozhodčích Corpodean - Nica, Onita.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.