Hlavní obsah

Proč máte barvy Dortmundu? zajímalo Němce. Žádná provokace, ujistil Dočkal před Schalke

Praha

Kouzlo nechtěného. Zastupující letenský kapitán se na tiskovou konferenci před pohárovým duelem se Schalke dostavil nikoliv v rudé, ale svítivě žluté teplákové soupravě. „Schalke hraje o víkendu derby v Dortmundu. To jste schválně zvolil barvy Borussie?“ zajímalo německého reportéra. „Ne, většinou volíme barvy podle toho, co zbude ve skladu. Není to myšleno jako provokace,“ usmál se Bořek Dočkal a zkazil mu senzaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal během tréninku před zápasem s Schalke.

Článek
Fotogalerie

Dočkalův bonmot vybočil z dušičkové atmosféry, jež na Letné tento týden panuje. Sparta v neděli prohrála s oslabenou Plzní nejdůležitější ligový zápas podzimu a znovu se ukázalo, že v klíčových duelech zas a znovu selhává.

Vedení udělilo hráčům motivační pokutu. Při splnění určitých podmínek ji mohou zmírnit a duel Evropské ligy proti Schalke mezi ně určitě patří.

„Takhle nezvládnutý zápas v Plzni je jedním z mých nejhorších zážitků ve Spartě. Je nám jasné, že může dost změnit pohled veřejnosti na nás jako tým. Dlouhodobě si budujete pozici a status, pak se to jedním takovým zápasem může otočit. Ale i na kritickém hodnocení se dá najít něco pozitivního, pokud je plodné a má nás posunout dál," uvědomuje si Bořek Dočkal, který ve čtvrtek večer téměř jistě znovu navlékne kapitánskou pásku místo zraněného Lafaty.

Venku uhráli překvapivou remízu

Pohárový duel se Schalke může Spartu zvednout. Rozhodně v něm není favoritem, i když před dvěma týdny na hřišti soupeře uhrála překvapivou remízu 2:2. Není tedy pod takovým tlakem jako v domácí soutěži.

„Zápas je trochu v jiné poloze než každotýdenní v lize, kde musíte naplnit roli favorita. Nemyslím si však, že by to sehrálo velkou roli," říká trenér Zdeněk Ščasný, který kvůli pohárovému trestu naposledy usedne během zápasu jen na tribunu.

Vrásky mu dělá složení sestavy. Frýdek by měl hrát až po reprezentační přestávce, večerní středeční trénink měl rozhodnout o možnosti nasazení dalších marodů Lafaty a Brabce.

Kouč má hlavu zamotanou

„Mám hlavu zamotanou, do poslední chvíle čekám, koho budeme mít k dispozici. Otazníků je dost a to mě trápí. U nás zastupitelnost na jednotlivých postech není taková jako u Schalke," poukazuje kouč na skutečnost, že soupeř už může myslet také na nedělní prestižní vestfálské derby v Dortmundu.

Utkání 4. kola skupiny K Evropské ligy Sparta - Schalke se hraje ve čtvrtek od 21:05. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz. Očekává se návštěva kolem 17 500 diváků, prodej vstupenek po internetu končí středeční půlnocí.

Reklama

Související témata: