Hlavní obsah

Sparta znovu pyká za fanoušky. Kvůli rasistickým projevům zůstane část Letné prázdná

Praha
Aktualizováno

Jeden trest za druhým dostává fotbalová Sparta za chování svých fanoušků. Kvůli výtržnostem po derby se Slavií zůstal při nedělním duelu s Jihlavou kotel za brankou prázdný. Nyní se přidala také disciplinárka UEFA, která uzavřela Spartě pro zápas Evropské ligy s Beer Ševou rovněž část stadiónu. Potrestala ji tak za rasistické projevy fanoušků v duelu s Interem Milán. Letenským hrozí i uzavření celého stadiónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Sparťanů po vstřeleném gólu proti Jihlavě. Ani proti Beer Ševě nebude jejich stadión plný...

Článek

Pokuty za chování diváků pronásledují Spartu dlouhodobě. Pokud jde o rasismus, pomohlo angažování Afričanů. Po čase je však problém zase zpátky. A nic nepomohlo, že Holoubkův tým italského giganta senzačně porazil 3:1.

„Klub důrazně žádá fanoušky, aby se při všech utkáních zdrželi jakýchkoli hanlivých pokřiků, či skandování, které může být považované za rasistické," apeluje Sparta na svém webu.

„UEFA považuje ‚hučení' na hráče i rozhodčí za rasistický projev, ať jsou jakékoli barvy pleti či vyznání. Mezinárodní asociace při opakování prohřešku přistupuje k uzavření celého stadiónu," varuje letenský klub.

Při utkání s Jihlavou se sparťanský kotel přesunul za druhou z branek než obvykle. Pokud jde o pohárový duel s Beer Ševou, uzavřeny budou sektory H37 - H40 na horním ochozu kotle.

Reklama

Související témata: