Hlavní obsah

Bez něj Plzeň vzadu vyhořela, v odvetě bude Hubník při tom. Snad to konečně zlomíme, věří

Bukurešť

Před 14 dny ho proti Astře Giurgiu v Evropské lize nepustilo zranění, absence stopera Romana Hubníka se ukázala jako fatální. Viktoriáni vyprodukovali vzadu obrovské chyby, za které zaplatili porážkou 1:2. A zkomplikovali si boj o postup. Následně se plzeňský kapitán do sestavy vrátil, tým uhrál dvě vítězství s nulou (se Spartou a na Dukle). Ve čtvrtek večer v Bukurešti proti Giurgiu na něj budou Západočeši hodně spoléhat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník se vrátí do sestavy Plzně i na evropské scéně.

Článek

„První zápas jsem viděl jako divák z tribuny, to vždycky těžko snáším. Zápas jsme nezvládli, udělali jsme hrubé chyby v rozehrávce. Musíme se jich vyvarovat. Věřím, že máme tým na to, abychom v Bukurešti vyhráli," řekl Hubník po středečním příletu do Bukurešti.

Viktoriány přivítalo příjemné počasí, sluníčko, teplota kolem 14 stupňů. Cesta z letiště Otopeni do hotelu zabrala slabou půlhodinku, po odpočinku na pokojích čeká Plzeňany večer trénink v dějišti čtvrtečního duelu, na národním stadiónu v Bukurešti. Domovská aréna rumunského mistra má totiž nevyhovující trávník, zástupci UEFA v minulém týdnu rozhodli o přeložení duelu do 55tisícové arény.

Hosté budou muset zvítězit, jinak se jim postupová naděje notně vzdálí. Se dvěma body jsou po třech kolech poslední. „Čeká nás zápas, ve kterém musíme bezpodmínečně zvítězit, abychom si udrželi šanci na postup. Bohužel poslední utkání s Astrou, které bylo hodně důležité, jsme doma nezvládli," prohlásil záložník Jan Kopic.

Čtvrteční utkání začíná v 19 hodin českého času, vysílá ho Nova Sport 1. Sport.cz ho přinese v podrobné on-line reportáži.

Reklama

Související témata: