Hlavní obsah

Rooney a spol. vykročili do Evropy. Padaly u toho rány pěstí

Liverpool/Praha

To bylo peklo. Fanoušci Hajduku Split řádili během prvního utkání play off Evropské ligy. Rozkopané reklamy, zničené sedačky. K tomu bitka s ochrankou, při které padaly tvrdé direkty. Není divu, že slovenský rozhodčí Ivan Kružliak, který zápas řídil, raději v závěru prvního poločasu na čtyři minuty přerušil hru, než se chorvatské divočáky povedlo uklidnit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Hajduku Split se rvali při utkání play off Evropské ligyVideo: sntv

 
Článek

Fotbalisté Evertonu vykročili k základní skupině Evropské ligy, anglická média uvádějí, že už tam vlastně Rooney a spol. jednou nohou jsou. Vzpomínat ale budou na domácí zápas proti Hajduku s velkými rozpaky.

Příjemné dojmy z vítězství 2:0 kalí řádění Ultras ze Splitu. Ti narušili svým násilným chováním utkání a kromě ničení stadionu se porvali i se strážci pořádku. Jeden z chuligánů dokonce neváhal vběhnout na trávník, kde zasadil jednomu muži z ochranky tvrdý knockout.Na druhou stranu další ze strážců pořádku vytáhl z davu malého podavače míčů, který se ocitl uprostřed běsnícího davu.

Když rozhodčí viděl to peklo, raději utkání na čtyři minuty přerušil. Následně už se duel dohrál, ale bez trestů od disciplinární komise UEFA se zřejmě neobejde.

Reklama

Související témata: