Hlavní obsah

Patrik Berger zkusí štěstí v Leedsu

LIVERPOOL/LEEDS

Bývalý reprezentační záložník a jeden ze členů stříbrné party z mistrovství Evropy v Anglii 1996 skončil po vypršení smlouvy v Liverpoolu a jako volný hráč přijal nabídku Leedsu. V něm má podle představ nového zaměstnavatele nahradit odcházejícího Harryho Kewella.

Foto: Internet

Patrik Berger se loučí s dresem Liverpoolu.

Článek

Po sérii problémů s kolenem a nevydařené sezóně je přestup z tradičního fotbalového města pro Bergera určitým vysvobozením. Kouč Liverpoolu Gerrard Houllierd s bývalým slavistou ve svých plánech nepočítá a vedení s ním tudíž smlouvu neprodloužilo.

Po sedmi letech na Anfield Road tak Berger odehrál poslední půlrok spíše v dresu týmové rezervy. Budiž mu ke cti že i v této nedůstojné roli dokázal opět nabrat ztracenou formu a vysloužit  si zájem týmů z Premier League.

O služby devětadvacetiletého ofenzivního záložníka se kromě týmů z Německa a Francie ucházely ještě Fulham a nováčci soutěže z Leicesteru a Portsmouth. Hráč, který půjde ke svému novému zaměstnavateli zadarmo, se nakonec rozhodl pro nejznámějšího zájemce a podle deníku The Sun se k němu připojí hned po návratu z Prahy. Celý transfer by měl být oficiálně uzavřen příští týden.

Reklama