Hlavní obsah

Zklamaní hráči Plzně se dušovali: Soupeře jsme nepodcenili

Lucern

Velké zklamání bylo patrné z tváří hráčů Viktorie Plzeň. S Luganem jako první ve skupině prohráli. Z Lucernu, kde nejhorší tým švýcarské ligy hraje Evropskou ligu, si tři body odvezla Bukurešť, která kráčí jasně za postupem ze skupiny G, a doma Švýcary porazila i Beer Ševa. Západočeši si tak čtvrteční prohrou 2:3 situaci ve skupině pořádně zkomplikovali. Hráči Viktorie obtížně hledali důvody, proč pod Alpami selhali...

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Zklamaný plzeňský zadák Radim Řezník po prohraném utkání v Lucernu.

Článek
Fotogalerie

„Jsme hodně zklamaní. Při tom jsme drželi míč víc než soupeř. Měli jsme to potvrdit i gólově, což se nám ale nepodařilo. Oni nás pak za chyby trestali, většinu svých šancí proměnili," litoval Marek Bakoš, jehož trefa už jen dala podobu konečnému výsledku.

„Mrzí nás i to, že jsme zklamali tolik našich fanoušků, kteří za námi přijeli. Alespoň bod kdybychom získali. Rozhodně jsme ale soupeře nepodcenili," dodal s tím, že jeho gól, kdy se k němu míč odrazil a on jej jen poslal do sítě, už nic neřešil. „Vlastně byl k ničemu," krčil smutně rameny slovenský kanonýr.

Jako proti Bohemce

Záložník Jan Kopic nabídl srovnání... „Neporadili jsme si s jejich stylem hry. Podobně u nás hrála v lize Bohemka a měli jsme s tím také problémy. Bohužel na rozdíl od zápasu s ní jsme to tentokrát nezvládli," říkal smutně.

„O podcenění z naší strany určitě nešlo. Lugano hrálo na brejky a každý z nich byl nebezpečný. Byli lepší než my a zaslouženě vyhráli. Naštěstí skupina je pořád otevřená, ale my si můžeme drbat hlavy, protože kdybychom nad Luganem vyhráli, byl by postup hodně blízko. Doma musíme Luganu oplatit porážku, a pak se uvidí, rozhodně boj o druhé místo a postup nevzdáváme," dodal s nadějí v hlase.

Lugano splnilo, co trenér slíbil

Po měsíci plném porážek Lugano proti Plzni zabralo, jak před zápasem slíbil jeho kouč Pierluigi Tami. „Dosáhli jsme vítězství, které jsme moc chtěli. Hráči do zápasu dali absolutně všechno, veškerou energii, nasazení, touhu, obětovali se jeden pro druhého, dařilo se proměňovat šance, což byla v předchozích zápasech naše slabina. Věřili jsme, že to dokážeme zlomit i proti tak silnému soupeři, jakým byla Plzeň. Taková těžce vydřená vítězství jsou pak ta nejcennější," říkal dojatě po utkání.

„Teď v tom musíme pokračovat i v domácí lize se Sionem, a pak i v Plzni. Ve skupině jsme se vrátili do hry o postup a ten chceme vybojovat, i když rozhodně nejsme favority. Bude to ještě hodně těžké, ale já věřím, že už bude lépe, že hráči pochopili, co je potřeba pro úspěch udělat. Hodně to bolí, ale ten pocit vítězství na konci je sladký," dodal kouč Lugana.

Reklama

Související témata: