Hlavní obsah

Střílí dobře, střílí rád. Jen na gól Stoch čeká dál...

Praha

Zařadil se mezi nejvydařenější letní posily fotbalové Slavie. Jedno mínus ovšem ofenzivní slovenský záložník má. Ještě nedal žádný gól. „Myslím na to a věřím, že gól přijde tehdy, až ho bude nejvíc potřeba,“ usmívá se Miroslav Stoch (28) před dnešním duelem s Astanou, který rozhodne, zda sešívání postoupí do jarní části Evropské ligy. Zápas se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz. V přiloženém videu se můžete podívat, jak se sešívaní na poslední utkání roku chystají.

Slavia si chce v zápase s Astanou napravit reputaciVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Odchovanec Nitry je slušný cestovatel. Ještě v mládežnickém věku vyrazil do Chelsea, pak prošel Twente Enschede, Fenerbahce, PAOK Soluň, Al Ajn či Bursaspor. Na začátku podzimu se objevil ve Slavii.

Vedle vytváření šancí pro své spoluhráče by měl mít v popisu práce také gólové zakončení. Přestože střílí často a nadějně, branky se ještě nedočkal.

„Snažím se, nepřestávám věřit, stále se o střelbu pokouším. Věřím, že proti Astaně by gól padnout mohl. Nicméně hrajeme především jako tým, musím pomoci hlavně mužstvu, abychom uhráli takový výsledek, jaký nám pomůže," zdůrazňuje Miroslav Stoch.

Zrovna v Astaně byl v prvním vzájemném duelu ke gólu asi nejblíž. „Po Mirově střele se tam možná břevno chvěje ještě teď," poukazuje s úsměvem trenér Jaroslav Šilhavý.

Podstatný je ovšem postup. Sešívaným k němu stačí i remíza.

„Hrát na ni je ovšem nebezpečné. Navíc jsme doma, všichni chceme hrát útočně a hnát se dopředu. Taktiku ale předem prozrazovat nebudeme," avizuje Stoch.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články