Hlavní obsah

Pokus o čtvrtfinále číslo tři. Plzeň odletěla do Lisabonu, kde v letošní sezóně vyhrála jen Barcelona

Praha

Před pěti lety ztroskotali na Fenerbahce, rok poté na Lyonu. Fotbalová Plzeň na třetí pokus zkusí projít přes osmifinále Evropské ligy. Dnes dopoledne odletěla parta kouče Pavla Vrby do portugalského Lisabonu k úvodnímu duelu (od 21.05 SEČ, přímý přenos vysílá ČT sport).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský z Viktorie Plzeň během odvetného utkání s Partizanem Bělehrad.

Článek

„Bavili jsem se o tom s klukama, že v této fázi jsme vždycky skončili. Výzva je to velká. Ale nejsme favoriti," řekl před dopoledním odletem z Prahy obránce David Limberský.

Ze Sportingu jde respekt, v této sezóně na jeho trávníku vyhrála pouze Barcelona ve skupině Ligy mistrů. „Bude to těžký, pochopitelně. Sporting je určitě nejkvalitnější soupeř, na kterého v tomto ročníku Evropské ligy narazíme," uvedl záložník Jan Kopic.

Sporting je v tabulce portugalské ligy třetí, v předchozím kole Evropské ligy vyřadil Astanu po výsledcích 3:1 venku a 3:3 doma. „Víme, že vyřadili v boji o Ligu mistrů FCSB, kterému dali venku pět gólů. Mají nepříjemného vysokého útočníka Base Dosta, který střílí spousty gólů. Měl teď nějaké problémy se svalem, uvidíme, jestli bude hrát," podotkl Kopic.

Západočeši měli netradičně volný víkend, kvůli vysokým mrazům byl odložen jejich duel v Ostravě. Naopak Sporting byl v permanenci, na půdě vedoucího Porta v pátek podlehl o gól (1:2). „Raději pravidelně hraju, neberu to jako výhodu," podotkl Limberský.

Po zhruba tříhodinovém letu do portugalské metropole se plzeňská výprava přesune na hotel. Předzápasový trénink Viktorie na stadiónu Josého Alvaladea začne v 19 hodin českého času (v Lisabonu je o hodinu méně).

Reklama

Související témata: