Hlavní obsah

Barcelona pouze remizovala a vede již jen o skóre

BARCELONA

Boj o titul ve španělské fotbalové lize se začíná ještě více dramatizovat. Obhájce trofeje Barcelona v neděli pouze remizovala s Betisem Sevilla 1:1 a tabulku vede před Realem Madrid již jen díky lepšímu skóre. Do konce soutěže zbývá odehrát čtyři zápasy.

Článek

Barcelona se nedokázala vzpamatovat z výprasku, kterým ji ve čtvrtek ze Španělského poháru nečekaně vyprovodilo Getafe. Zápas na hřišti patnáctého Betisu přitom nemohl pro tým trenéra Franka Rijkaarda začít lépe. Do vedení poslal úřadujícího šampióna už v 5. minutě gólem z penalty Ronaldinho. Jenže když už to vypadalo, že katalánský celek získá důležité tři body, využil zaváhání domácí obrany brazilský střelec Rafael Sobis a v 89. minutě vyrovnal na konečných 1:1.

Po fotbalistech Realu Madrid, kteří zdolali 4:3 Espaňol, nezaváhal v sobotu ani další adept na titul FC Sevilla. Po vítězství 2:1 nad Huelvou ztrácí na první dva celky pouhé dva body.

Sevilla zvládla dobře generálku na finále Poháru UEFA proti Espaňolu. Domácí brzy vedli zásluhou záložníka Enza Maresky, v konci zápasu zvýšil z penalty útočník Luis Fabiano. Hosté, kteří po hodině hry přišli o vykázaného kouče Marcelina Garciu, ze stejné standardní situace stihli ještě snížit. Alespoň na bod, který by na sedmém místě posílil jejich šance na premiéru v pohárové Evropě, to ale nestačilo.

Čtvrtá Valencie udržela kontakt s trojlístkem nejlepších týmů zásluhou výhry 2:0 nad Zaragozou, o které rozhodla už v prvním poločase. Navíc kanonýr Villa v 28. minutě neproměnil penaltu.

Fotbalisté Villarrealu v neděli vyhráli 4:1 v Pamploně i díky hattricku Diega Forlána, který stihl dát tři branky v rozmezí 25 minut. Díky této výhře se vyšplhal Villarreal na osmou příčku v tabulce.

Opět blíže sestupu je poslední Tarragona. Doma prohrála 1:3 se San Sebastianem, který si díky výhře ještě zachoval teoretickou naději na udržení.

Španělsko - 34. kolo:
FC Sevilla - Huelva 2:1 (13. Maresca, 81. Fabiano z pen. - 89. Vazquez z pen.), Bilbao - La Coruňa 1:1 (57. Murillo - 64. Riki), Vigo - Levante 1:2 (65. Baiano - 38. Reggi, 51. Riga), Pamplona - Villarreal 1:4 (16. Valdo - 64., 86. a 89. Forlán, 6. Pires), Tarragona - San Sebastian 1:3 (30. Portillo - 12. Garitano, 23. Savio, 71. Ansotegui), Santander - Mallorca 0:2 (52. Navarro, 59. Arango), Getafe - Atlético Madrid 1:4 (60. Moral - 2. a 64. Torres, 84. Galletti z pen., 18. Maniche), Barcelona - Betis Sevilla 1:1 (5. Ronaldinho z pen. - 89. Sobis), Valencie - Zaragoza 2:0 (21. Moretti, 44. Silva).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.