Hlavní obsah

Barcelona - Eibar 5:0Messi čtyřmi góly rozdrtil Eibar, Real nečekaně prohrál

Madrid
Aktualizováno

Lionel Messi zařídil čtyřmi góly ve 25. kole španělské fotbalové ligy Barceloně výhru nad Eibarem 5:0. Posunul tím obhájce titulu na první místo, protože Real Madrid nečekaně prohrál na hřišti Levante a zaostává o dva body.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Lionel Messi z Barcelony při utkání s Betisem. Ilustrační foto.

Článek

Argentinský útočník už během prvního poločasu stihl třetí hattrick v této ligové sezoně a v čele střelecké tabulky má na kontě už 18 zásahů. Kanonádu zahájil parádní sólovou akcí na konci první čtvrthodiny. Druhý gól přidal po přesné Vidalově přihrávce a při třetím se pohotově dostal k odraženému míči. Další dorážku předvedl tři minuty před koncem a debakl hostů završil Brazilec Arthur.

Real utrpěl teprve druhou porážku v tomto ligovém ročníku. Stejně jako v říjnu na Mallorce se tak stalo na půdě týmu, kde by to nikdo nečekal. Hosty přiváděl k zoufalství svými zákroky brankář Abarisketa a vítězný gól vstřelil jedenáct minut před koncem Morales. Tým Levante vyhrál teprve druhý z posledních sedmi ligových zápasů.

Celta Vigo porazila předposlední Leganés 1:0, přestože hrála od 21. minuty v deseti bez vyloučeného Chorvata Bradariče. Souboj dvou týmů ze dna tabulky rozhodl v 62. minutě Aspas.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
Vigo - Leganés 1:0 (62. Aspas),
FC Barcelona - Eibar 5:0 (14., 37., 40. a 87. Messi, 89. Arthur)
San Sebastian - Valencie 3:0  (12. Merino, 45.+1. Monreal, 48. Januzaj)
Levante - Real Madrid 1:0 (79. Morales)

Reklama

Související témata: