Hlavní obsah

Messi je přes nesouhlas Barcelony v argentinském olympijském týmu

BUENOS AIRES

Hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi figuruje v osmnáctičlenné argentinské nominaci na olympijský fotbalový turnaj, přestože katalánský klub ho odmítl uvolnit. V období her totiž čeká Barcelonu první zápas třetího předkola Ligy mistrů.

Článek

Sportovní ředitel Txiki Beguiristain dokonce uvedl, že hráče pustí jenom v případě, že k tomu bude Barcelona přinucena pravidly. "Myslím, že nám výklad pravidel dá za pravdu," prohlásil Beguiristain v červnu.

Messi však po účasti na hrách touží. "Věřím, že klub mě pochopí. Na olympiádě už bych si nikdy nemusel zahrát," řekl nedávno.

V argentinské nominaci je také další talentovaný útočník Sergio Agüero z Atlétika Madrid nebo nová posila Realu Madrid obránce Ezaquiel Garay.

Olympijského turnaje se mohou vedle hráčů do 23 let zúčastnit v každém týmu i tři starší fotbalisté. Trenér Sergio Batista na tyto pozice vybral někdejšího hráče Barcelony a Villarrealu Juana Romana Riquelmeho, Nicolase Burdissa z Interu Milán a Javiera Mascherana z Liverpoolu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.