Hlavní obsah

Real Madrid chce nakupovat. Džeka mu vyfouklo City, možná přijde Klose

PRAHA

Miroslav Klose. Jméno tohoto útočníka se prý vehementně skloňuje v kancelářích managementu Realu Madrid. Po operaci vyhřezlé plotýnky Argentice Gonzala Higuaína, který bude čtyři měsíce mimo hru, je forvard Bayernu Mnichov hlavní možností, jak zalátat díru v útoku.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Německý útočník Miroslav Klose je v hledáčku Realu Madrid.

Článek

S informací přišel španělský deník AS. „Po zranění Higuaína se otevřela diskuse, zda koupit náhradu nebo ne. V příštích dnech padne verdikt,“ citoval list své nespecifikované zdroje zevnitř klubu. Real totiž ještě nedávno prohlašoval, že nehodlá v zimní pauze nikoho angažovat.

Jenže situace okolo Higuaína a prohlášení kouče Josého Mourinha dost možná pohnuly míněním managementu klubu. „Jiné kluby mají útočníků pět, já mám nyní jen jednoho,“ posteskl si portugalský kouč, který v pondělí získal Zlatý míč pro nejlepšího trenéra roku.

A Real začal jednat. Podle AS je hlavním adeptem na přestup Miroslav Klose, se kterým už v Bayernu zřejmě nepočítá nizozemský trenér Louis van Gaal. V bavorské metropoli mu končí smlouva už 30. června, což by z něj pro Real Madrid jistě učinilo levnější akvizici. Na druhou stranu by ho klub nemohl nasadit do bojů v Lize mistrů.

Alternativy? Adebayor, Szalai a Valdez

Kromě nejlepšího střelce světového šampionátu 2006 má Bílý balet vyčíhnuté záložní varianty, pokud by přestup útočníka s polskými kořeny nedopadl. Jak AS uvedl, jsou jimi Emmanuel Adebayor z Manchesteru City, Nelson Haedo Valdez z Herculesu a Maďar Adam Szalai z FSV Mainz 05, který už dříve působil v záložním týmu klubu.

Nejdražší by zřejmě byl Adebayor (okolo osmi miliónů eur), přestože dal letos jen jeden gól, varoval deník. Valdezovu cenu odhaduje na pět miliónů. AS také zmínil, že bílému klubu se velmi zamlouval exteplický Edin Džeko. Na jeho získání je ale pozdě, dohodl se totiž s Manchesterem City.

Reklama

Související témata: