Hlavní obsah

Ronaldo věděl všechno nejlíp, stěžuje si Mourinho. Promluvil i o Pepého zradě

Madrid

Že by spolu s koučem José Mourinhem přišel z Realu Madrid do Chelsea i hvězdný Cristiano Ronaldo? Tak tahle možnost v nejbližší době téměř jistě zůstane jen v rovině hodně nepravděpodobné spekulace. Portugalský kouč totiž potvrdil, že to v jejich vztazích na Santiago Bernabeu hodně skřípalo.

Foto: Sport.cz

Takhle "Mou" dirigoval svůj výběr, vedle kouče největší hvězda Realu Cristiano Ronaldo

Článek

Jejich vzájemná spolupráce po třech letech vyústila ve spory, které začínaly prosakovat na veřejnost. Vedle Ronalda se proti trenérovi postavila i řada jiných opor i část fanoušků.

„Měl pod mým vedením tři výborné sezóny. Nevím, jestli byly jeho vůbec nejlepší v kariéře, protože i v Manchesteru United měl skvělé sezóny. My jsme pro něj našli v taktice prostor, který mu pomohl se na hřišti výrazně projevit, což se také ukázalo v jeho gólovém účtu. Jediným problémem bylo, že jsem ho coby kouč z taktického hlediska kritizoval, abych mu pomohl dál se rozvíjet. To on ale neakceptoval, asi si myslel, že to všechno ví sám nejlíp a kouč už mu nijak nemůže pomoct," postěžoval si Mou v rozhovoru pro španělskou Intereconomii.

Pepé posazení na lavičku neunesl

Dál už ale charismatický portugalský stratég nezašel. Podle jeho slov mezi ním a jeho krajanem na hřišti žádná jiná nevraživost nepanuje.

„Není tu žádný jiný problém. Poslední dva zápasy byly jediné, které neodehrál. Bolela ho záda a já nikdy nezpochybňuji, když hráč řekne, že je zraněný," pokračoval kouč.

Rozpovídal se také o údajné „zradě" jiného Portugalce Pepého, jenž se také od svého krajana na lavičce odvrátil, přestože to byl právě on, kdo po svém příchodu posílil jeho roli v týmu.

„Tohle je spíš otázka na něj. Já k tomu mohu říct jen to, že když jsem přišel, byl jednou nohou z klubu pryč. Já jsem ho udržel a vybojoval mu plat, který odpovídá úrovni fantastického hráče," připomněl Mourinho.

„Jenže pak se zranil. Naskočil místo něj o třináct let mladší kluk (Raphael Varane) a já jsem cítil, že si místo v týmu zaslouží, což on (Pepé) nevzal dobře. Najednou všichni lidé, kteří ho předtím kritizovali, byli na jeho straně a proti mně," vysvětloval.

Ronaldo naznačil, že smlouvu v Madridu, která mu vyprší v roce 2015, zřejmě neprodlouží. Vedle Chelsea se o jeho služby eminentně zajímal také Manchester United či pařížský PSG.

Reklama

Související témata: