Hlavní obsah

Barcelona chce hvězdný útok. Za Rooneyho nabízí Manchesteru téměř 800 miliónů korun

Londýn

Na začátku června se v Barceloně plácali po zádech, když vyhráli přetahovanou o brazilského fotbalistu Neymara. Nemusí však jít o jedinou přestupovou bombu - v katalánské metropoli si podle listu The Sun brousí zuby na útočníka Wayna Rooneyho, o jehož odchodu z Old Trafford se dlouhodobě spekuluje. Barcelona hodlá do Manchesteru poslat nabídku ve výši 25 miliónů eur (skoro 800 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Wayne Rooney v dresu Manchesteru United.

Článek

Seznam zájemců o služby anglického reprezentanta se každým týdnem rozrůstá - Paris Saint-Germain, Chelsea, Arsenal, Real Madrid a nově Barcelona. Sedmadvacetiletý útočník by se měl v tomto týdnu sejít s novým manažerem United Davidem Moyesem a jednat o své další budoucnosti.

Funkcionáři Barcelony celou situaci sledují a jsou připraveni poslat do Manchesteru nabídku k přestupu. „Rooney je přesně tím typem útočníka, který by dokonale zapadl do našeho herního systému. Je to nesmírně tvrdý a pracovitý hráč. Jeho první dotek s míčem, pohyb i přehled na hřišti - v tom je fenomenální. Když se někdo takový objeví na přestupním trhu, je jasné, že se ho budeme snažit podepsat," tvrdí zdroj z katalánského celku.

Barcelona by mohla anglické hvězdě nabídnout týdenní plat ve výši 250 tisíc liber (asi 7,8 miliónu korun).

Místo v nabitém kádru španělského mistra by mohl Rooneymu uvolnit jednatřicetiletý David Villa, o kterého se zajímá Tottenham. Pokud se Barceloně podaří anglického útočníka získat, může v nové sezóně postavit hvězdný útok Messi - Rooney - Neymar.

Reklama

Související témata: