Hlavní obsah

Náhrada za Falcaa? Atlético přivedlo na místo své dřívější hvězdy mladíka Baptistaa

Madrid

Madridské Atlético posílilo o útočníka Leonarda Baptistaa. Brazilský fotbalista přichází z konkurenčního Raya Vallecana. Dle slov španělských médií vítěz Španělského poháru zaplatil za talentovaného dvacetiletého hráče sedm miliónů eur (181 mil. korun).

Foto: Sport.cz

Kolumbijského snajpra Radamela Falcaa (na snímku) má nahradit dvacetiletý Baptistao.

Článek

Baptistao nahradí v útoku Atlétika kolumbijského střelce Radamela Falcaa, jenž přestoupil za 60 milionů eur do Monaka. Třetí tým uplynulého ligového ročníku představil novou posilu jen dva dny poté, co si kouč Diego Simeone veřejně postěžoval, že klub před startem v Lize mistrů nezbrojí.

„Splnil se mi sen. Chci se toho v Madridu hodně naučit a hodně toho vyhrát," řekl Baptistao, rodák ze Santosu, jenž v mládí hrál v jednom týmu s brazilskou hvězdou Neymarem. Po jeho přestupu do Barcelony se nyní budou potkávat ve španělské lize. Do Vallecana přišel v 16 letech, ve své první profesionální sezóně dal ve 29 zápasech sedm gólů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.