Hlavní obsah

Fotbalisté Barcelony tápou, kouč Martino znervózněl: Chybí odvaha a stabilnější výkony!

Barcelona

Mají před sebou klíčovou část sezóny, jenže v ideálním rozpoložení nejsou. Fotbalisté Barcelony ani zdaleka nepředstavují takový ofenzivní válec jako před dvěma nebo třemi lety a kritika postupně sílí ze všech stran. Katalánský gigant v posledních týdnech předvádí kolísavé výkony a kouč Gerardo Tata Martino už veřejně přiznal, že postrádá typickou hru s krátkými přihrávkami a rychlými narážečkami. Fanoušci mluví o krizi, argentinský kouč si to zatím nepřipouští.

Foto: Israel L. Murillo, ČTK/AP

Zamyšlený trenér fotbalistů Barcelony Gerardo Martino během nepovedeného utkání na hřišti Realu Valladolid.

Článek

Poslední facka přišla v ligovém utkání na hřišti Valladoidu, kde Barcelona nečekaně prohrála 0:1 a dovolila vedoucímu Realu Madrid odskočit na čtyřbodový rozdíl. Před středečním odvetným duelem Ligy mistrů s Manchesterem City navíc fanoušky naštvala předvedená hra.

Na serverech nejčtenějších španělských deníků Marca a El Mundo Deportivo příznivci katalánský celek kritizují za slabé výkony. A trenér Martino jim částečně dává za pravdu. „Je to pořád stejné, nedokážeme hrát typickou nátlakovou hru. Hrajeme proti týmům, které brání v deseti, ale nedokážeme si najít místo a prostor, z kterého bychom se prosadili. Chybí nám klasické narážečky, uvolnění na křídlech a větší odvaha jít do soubojů," přiznal argentinský kouč.

Dva nepovedené zápasy nejsou krize

Martino však o žádné krizi nemluví. „To je nesmysl, nepovedly se nám dva zápasy. S Valladoidem jsme si nevytvořili mnoho šancí, trochu hledáme ideální formu, ale prohrát jsme si nezasloužili. Není to krize, jen musíme podávat stabilnější výkony," naznačil, že s vystoupením Messiho a spol. není ani zdaleka spokojený.

Argentinský kouč se v posledních dnech také dostal do křížku se španělskými žurnalisty, kteří hojně diskutovali o tom, jestli bude na Camp Nou pokračovat i v příští sezóně. A to Martina naštvalo. „Potřebujeme posílit, nahradit opory Puyola s Valdésem, jenže ať řeknu cokoliv, je to pořád ta samá debata o mně! Nemám žádné informace o tom, jestli tady zůstanu a už vůbec nebudu říkat, s kým a kdy jsem se setkal," vyjel na novináře.

Změny v kádru

Barcelona se v letní přestávce pravděpodobně zaměří na zkvalitnění mužstva. Jistý je odchod opor Puyola s Valdésem, nejasná je také také další budoucnost záložníků Fábregase a Songa, kteří by se mohli vrátit do anglické ligy.

„Nechceme ustupovat z pozic, které jsme si za poslední roky vydobyli, takže budeme investovat do nových posil. Naší prioritou vždy bude maximální sportovní výkonnost. Myslím, že k tomu potřebujeme trochu okysličit sestavu. Peníze nebudou překážkou," řekl španělským médiím viceprezident Barcelony Javier Faus.

Šanci napravit si poskvrněnou reputaci má Barcelona už ve středu v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City. Z Anglie si Katalánci přivezli výhru 2:0, nicméně Citizens si na soupeře věří a doufají v malý zázrak.

Postoupí Barcelona v Lize mistrů přes Manchester City?
Ano
73,1 %
Ne
26,9 %
Celkem hlasovalo 2616 čtenářů.

Reklama